Welkom op de website van de
Vredeskerk Katwijk

Adres: Baljuwplein 1, 2225 BR Katwijk

Oecumenisch wereldnieuws - Platform Rome-Reformatie

19 februari
Oecumenisch wereldnieuws  -  Platform Rome-Reformatie

Een aantal protestantse en katholieke theologen heeft tijdens de Gebedsweek voor de eenheid opnieuw het verlangen naar eenwording van de kerk uitgesproken. Zij hebben zich verenigd in het Platform Rome-Reformatie en pleiten hoopvol voor een hereniging van protestantse kerken en de Rooms-Katholieke Kerk, als gevolg van een gezamenlijke bekering naar Christus.

Missie

Het platform Rome Reformatie is opgericht in 2017 en is ontstaan uit een verlangen naar zichtbare eenheid tussen de kerk van Rome en de kerken van de Reformatie. Het doel van het Platform is, op basis van de Verklaring, verder te werken aan het doel van de eenwording van de kerk. 

Een eerste stap is het beschikbaar stellen van de Verklaring, in de hoop dat deze Verklaring oproept tot gesprek en bezinning en zo een positieve bijdrage kan leveren aan het doel van het Platform. 

De breuk tussen Rome en Reformatie mag na ruim 500 jaar niet als vanzelfsprekend beschouwd worden. In het licht van de ene Heer, de ene doop en het ene geloof blijft gescheidenheid fundamenteel in strijd met het belijden van de kerk en prikkelt daarom tot zelfonderzoek. 

Kijk voor meer informatie op de website van het Platform Rome-Reformatie.

Mededeling

Het kerkelijk bureau is geopend op dinsdagmorgen van 09.00 – 11.00 uur, op dinsdagavond van 19.00 – 20.00 uur en op vrijdagochtend van 10.00 – 11.00 uur (met uitzondering van de maanden juni, juli en augustus). U kunt onze kerkdiensten volgen via: https:// www.kerkomroep.nl en YouTube Vredeskerk Katwijk.

Jaarthema: "Christus bij u thuis"

Ons jaarthema is "Christus bij u thuis". We willen dit jaar met thema-avonden, thema-diensten en in de ochtenddiensten vaak op teruggrijpen.

Lees meer

©2024 Vredeskerk katwijk - Privacyverklaring - Cookieverklaring
Webontwikkeling: 2nd Chapter - Proclaimer