Adres: Baljuwplein 1, 2225 BR Katwijk aan Zee

Actueel

10 juli

TVG cursus Den Haag e.o. - theologische vorming voor geïnteresseerden

Een ontdekkingsreis door de wereld van geloof en bijbel. Zou je wel eens iets meer willen weten over de bijbel. Hoe zit die bijbel nou eigenlijk in elkaar en hoe zit het met het oude en nieuwe testament? Wat is de geschiedenis van de kerk en waarom zijn er in de loop van de tijd allerlei dogma’s ontstaan? Wat betekent dat eigenlijk? Welke vragen kom je tegen bij ethiek en filosofie? en hoe zit het met al die variaties in de liturgie in de verschillende kerken? Deze en nog veel meer vragen komen aan de orde in de cursus Theologische vorming voor geïnteresseerden (TVG).

Lees verder
19 juni

70 jaar Wereldraad van Kerken

Op donderdag 23 augustus 2018 is het 70 jaar geleden dat de Wereldraad van Kerken werd opgericht in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Met de Wereldraad van Kerken ontstond in 1948 een uniek platform voor wereldwijde samenwerking tussen kerken. Als toonaangevende oecumenische organisatie heeft zij vanaf haar oprichting niet alleen bijgedragen aan samenwerking tussen kerken, maar ook aan vrede en recht.

Lees verder
21 juni

Chauffeurs gezocht voor het kamp 2018

Ik ga op reis en neem mee … … een auto vol kinderen en/of tieners van het AZC! Deze zomer gaan kinderen, tieners en jongeren van het asielzoekerscentrum in Katwijk op kamp! Voor hen betekent dit een heerlijk weekje ontspannen en plezier hebben. En ze zullen veel leren over God. Voor het zover is ligt er voor ons als kinder- en tienerleiding van IWAK nog een uitdaging: voldoende chauffeurs vinden die hen weg willen brengen en op willen halen! Zou u of jij willen rijden? Of kent u/jij mensen die zouden willen rijden of iemand met een busje? Dan horen we het graag! De benzinekosten kunnen bij IWAK gedeclareerd worden.

Lees verder
21 juni

Vluchtelingengebedsdag zondag 24 juni 2018

Bidt u mee? Nieuwkomers voelen zich vaak eenzaam, ook bij u om de hoek in Katwijk. Zij verdienen een écht thuis. Zodat zij zich geliefd en gezien voelen, een nieuw leven opbouwen, tot bloei komen.

Lees verder
21 juni
Orgelconcert Martin Mans in Katwijk
15 juni
Vakantiebijbelgids 2018
15 juni
Inloophuis De Brug op zaterdag tijdelijk gesloten
26 mei
Nieuwe privacywetgeving van kracht
01 juni
Beleef het Dabar campingwerk
15 mei
Vrolijke dans en zang van Watoto kinderkoor in de Vredeskerk.
15 mei
Zomeravondzang 2018 in de Oude Kerk - programma
14 mei
Ouderen zangmiddag 25 mei 2018 in de Nieuwe kerk met het Christelijk Gemengd Koor Immanuël

Mededeling

Het Kerkelijk Bureau is in de periode van 23 juli t/m 10 augustus op dinsdagochtend gesloten en tevens op dinsdagavond 24 juli.

Jaarthema: Open Huis

Bij gastvrijheid denken we misschien eerst aan restaurants, hotels en musea. Er zijn hele cursussen waarin receptionisten en obers worden getraind om gasten zo goed mogelijk te ontvangen. Er wordt nagedacht over hoe mensen aangesproken worden en hoe het restaurant zo mooi mogelijk ingericht kan worden. Ook wij schreven in ons beleidsplan dat wij een gemeente willen zijn die weldadig en gastvrij is. Een kerk die open staat voor anderen, die uitnodigt. Een gemeenschap van mensen die Jezus volgen en waarvan anderen zeggen: “Daar willen wij bij horen”.

Lees meer

David stond op en sneed stilletjes een reep van Sauls mantel af. Zijn hart bonsde ervan, en hij zei tegen zijn mannen: 'De HEER verhoede dat ik mijn koning, Gods gezalfde, iets zou aandoen en mijn hand tegen hem zou opheffen. Hij is immers door de HEER zelf als koning aangewezen. Zo maande David zijn mannen tot kalmte en weerhield hij ze ervan om Saul te overvallen. 1 Samuel 24: 5 - 8 Bron: Nieuwe Bijbel Vertaling

©2018 Vredeskerk katwijk - Privacyverklaring - Cookieverklaring
Webontwikkeling: 2nd Chapter BV - Proclaimer