Welkom op de website van de
Vredeskerk Katwijk

Adres: Baljuwplein 1, 2225 BR Katwijk

De gemeente

Werkgroep Kerk en Israël

De Kerkorde van onze Protestantse Kerk in Nederland zegt in art. I.7: “De kerk is geroepen gestalte te geven aan haar onopgeefbare verbondenheid met het volk Israël.”

We weten ons als christelijke kerk verbonden met Israël. God heeft zijn verbond met Israël nooit opgegeven. Paulus schrijft dat we als een vreemde loot zijn geënt op de saprijke wortel van de olijf. Als kerk zijn we ingelijfd op de stam van Gods volk en mogen we delen in het heil dat uitgaat van Jezus als de koning van Israël en de Heer van de kerk.

De werkgroep wil bijdragen aan verdieping van onze kennis over deze verbondenheid met Israël. Wat is de toekomst voor Israël en wat betekent dit voor ons? De werkgroep wil dit doen door artikelen te schrijven in KerkContact en enkele keren per jaar een lezing en koffieochtend te organiseren.

Ook zal de werkgroep af en toe met een informatiestand en producten uit Israël op de toeristenmarkt en/of braderie staan. De 1e zondag van oktober is het de landelijke Israëlzondag. Daarnaast steunen we d.m.v. giften een hulpverleningsproject in Israël gericht op jongeren die psychisch in de problemen zijn gekomen. t.w. Teenkids in Ma'ale Efraïm.

Voor data van de activiteiten zie KerkContact en de agenda op deze website.

voorzitter           Jacoline Kuipers, e-mail: jacolinekuipers@gmail.com

©2023 Vredeskerk katwijk - Privacyverklaring - Cookieverklaring
Webontwikkeling: 2nd Chapter - Proclaimer