Welkom op de website van de
Vredeskerk Katwijk

Adres: Baljuwplein 1, 2225 BR Katwijk

Vanaf 27 november: Advent en Kerst: Ik kan niet wachten!

01 november
Vanaf 27 november: Advent en Kerst: Ik kan niet wachten!

Onze kinderen doen mee met Bijbel Basics, het kindernevendienstprogramma van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap waarin de Bijbel én het kind centraal staan. De komende weken staan in het teken van advent en Kerst.

De tijd van advent is een tijd van wachten. Het woord ‘advent’ betekent ‘komst’: we wachten op de komst van Jezus. We zien uit naar zijn geboorte en zijn komst als mens op aarde. Dat vieren we met Kerst. Van oudsher wachten we er in deze tijd ook op dat Hij terugkomt uit de hemel.

Dit wachten zien we overal in de Bijbel terug. De mensen in de Bijbel wachten op de vervulling van Gods belofte, de belofte van zijn goede toekomst. Dit krijgt vorm in het wachten op een Messias en verlosser. In het kerstverhaal wordt over Jezus verteld als de vervulling van deze belofte. Hij verbindt God en mensen, en laat ons al iets van Gods nieuwe wereld zien. Na zijn dood, opstanding en hemelvaart wachten we op zijn terugkomst en op het definitieve doorbreken van Gods goede nieuwe wereld.

Tijdens dit project lezen we:
-  Wachten op de dag dat Jezus terugkomt (Jakobus 5:7-8)
-  Maria wacht op de komst van Jezus (Lucas 1:26-38 en 1:46-55)
-  Jozef wacht op de komst van Jezus (Matteüs 1:18-24)
-  Simeon en Hanna wachten op de komst van Jezus (Lucas 2:22-40)
-  Wijze mannen verwachten de nieuwe koning (Matteüs 2:1-12)

Ben je benieuwd wat je kinderen allemaal gaan beleven en wil je tips om het gesprek met hen aan te gaan? Lees dan verder! Extra tip: adventsposter en adventsboekje ‘Ik kan niet wachten!’ Bij dit project hoort een prachtige adventsposter met bijbehorend boekje voor het hele gezin!

Ga als gezin samen op weg richting Kerst met allerlei opdrachten, proefjes en puzzels. Wij hebben enkele boekjes besteld en zullen deze binnenkort uitdelen.

Wanneer u interesse heeft, kunt u dit kenbaar maken bij Evelyn Zuijderduijn (06-33696783)

Mededeling

Het kerkelijk bureau is geopend op dinsdagmorgen van 09.00 – 11.00 uur, op dinsdagavond van 19.00 – 20.00 uur en op vrijdagochtend van 10.00 – 11.00 uur (met uitzondering van de maanden juni, juli en augustus). U kunt onze kerkdiensten volgen via: https:// www.kerkomroep.nl en YouTube Vredeskerk Katwijk.

Jaarthema: "Christus bij u thuis"

Ons jaarthema is "Christus bij u thuis". We willen dit jaar met thema-avonden, thema-diensten en in de ochtenddiensten vaak op teruggrijpen.

Lees meer

©2024 Vredeskerk katwijk - Privacyverklaring - Cookieverklaring
Webontwikkeling: 2nd Chapter - Proclaimer