Welkom op de website van de
Vredeskerk Katwijk

Adres: Baljuwplein 1, 2225 BR Katwijk

Toerusting rond geloofsopvoeding

07 maart
Toerusting rond geloofsopvoeding

In januari zijn we in gesprek gegaan met een behoorlijke groep ouders. Daar kwamen een behoorlijk aantal thema’s op tafel met betrekking tot de behoefte die er onder ouders leeft als het gaat over toegerust worden om hun kinderen op te voeden in en met het geloof.

Op grond daarvan zijn een aantal plannen gemaakt die de komende tijd verder uitgewerkt zullen worden:

-  De invulling van de tienerdienst is aangepast, wat betekent dat de tieners in principe elke dienst in de kerk (op het balkon) beginnen, met het kindermoment naar de jeugdruimte gaan en tijdens de collecte ook weer terugkeren in de dienst. Om het onderlinge gesprek over geloof & opvoeden te stimuleren starten we na de zomervakantie met kleine groepen, waarbij we dit gesprek tussen ouders (gedifferentieerd naar de leeftijden van de kinderen) ook ondersteunen met kringmateriaal.

-  Voor de zomervakantie komen er een aantal losse workshopavonden, namelijk: rituelen in je gezin, communiceren met je (bijna) puber en de rol van opa’s en oma’s bij de geloofsopvoeding. Ook organiseren we een avond in samenwerking met Het Baken, waarbij er verschillende workshops zijn o.a. over het kiezen van een kinderbijbel, en allerlei materialen bekeken kunnen worden.

Over de precieze invulling volgt de komende tijd nadere berichtgeving. We hopen zo als gemeente, jong en oud, samen te groeien en vragen u ook om te bidden voor de kinderen en tieners en allen die een rol hebben in hun opvoeding (ouders, grootouders, club- en nevendienstleiding, etc.).

Hartelijke groet, ook namens de ouderlingen van de doelgroepen jeugd, starters en bouwers, ds. Jaap en ds. Barbara.

Mededeling

Het kerkelijk bureau is geopend op dinsdagmorgen van 09.00 – 11.00 uur, op dinsdagavond van 19.00 – 20.00 uur en op vrijdagochtend van 10.00 – 11.00 uur (met uitzondering van de maanden juni, juli en augustus). U kunt onze kerkdiensten volgen via: https:// www.kerkomroep.nl en YouTube Vredeskerk Katwijk.

Jaarthema: "Christus bij u thuis"

Ons jaarthema is "Christus bij u thuis". We willen dit jaar met thema-avonden, thema-diensten en in de ochtenddiensten vaak op teruggrijpen.

Lees meer

©2024 Vredeskerk katwijk - Privacyverklaring - Cookieverklaring
Webontwikkeling: 2nd Chapter - Proclaimer