Welkom op de website van de
Vredeskerk Katwijk

Adres: Baljuwplein 1, 2225 BR Katwijk

Open Vredeskerk

23 juni

Vanaf 2015 houden we open kerkmiddagen op de zaterdagmiddag en in de zomervakantie op de dinsdagmiddagen tijdens de toeristenmarkten. Dit doen we nu geruime tijd met 9 vrijwilligers en met veel plezier. Ten eerste omdat we een open kerk willen zijn voor een ieder die de behoefte heeft de stilte op te zoeken en indien gewenst een goed gesprek te hebben. We geven rondleidingen door de kerk, vertellen over de geschiedenis van onze gemeente in het verleden en in het nu. Het mooie orgel, soms speelt 1 van de organisten op zo’n middag en dat wordt zeer gewaardeerd. Het bezoekersaantal verschilt nog wel eens, soms weinig en soms komen er pareltjes voorbij.

Een aantal weken geleden was het vrij rustig geweest al de hele middag en Jaap, 1 van de vrijwilligers, is naar buiten gelopen en nodigde mensen uit om eens binnen te lopen. Daar liep een man, zijn vrouw en dochters waren winkelen en hij vertelde dat hij rond liep te kijken of er ergens een kerk open was. Toeval? ik denk het niet. De man ging met Jaap naar binnen. Hij vertelde dat hij uit Roemenië kwam, een gelovig man, hij had de behoefte om de rust op te zoeken en te bidden. Na een tijdje in de bijbel gelezen te hebben knielde de man voor het altaar en ging in gebed. Zo bijzonder om hier getuige van te zijn.

Wat ik hiermee wil zeggen is: soms kun je denken, wat krijgen we weinig bezoekers op zo’n middag, maar dan laat de Heer je zien dat er soms mensen op je pad komen die je duidelijk maken dat het om 1 ding gaat. Open kerk zijn, mensen welkom heten, mensen die de behoefte hebben aan gebed en een luisterend oor. En je geloof delen, God werkt door mensen heen…..

Dringende oproep.

En nu kom ik met een dringende oproep. Wij zijn op zoek naar mensen van onze gemeente die ook een steentje willen bijdragen aan de open kerkmiddagen, want helaas, tijdens de zomer, en dat is begrijpelijk zijn enkele vrijwilligers verhinderd om mee te draaien en hebben we moeten besluiten om voor 2 maanden geen open kerk te draaien. Wat zou het fijn zijn als mensen zich aanmelden, zodat we toch open kunnen. En misschien vind je het dan zo leuk dat je voor vast wilt meedraaien. Deze maand zijn er nog 2 open middagen op de zaterdagmiddag. Loop eens binnen en spreek 1 van de vrijwilligers aan voor informatie. Mocht je een keer mee willen draaien om te kijken of het bevalt geef dit dan door aan mij of aan één van de vrijwilligers. Dit kan via de mail dickyenjaap@live.nl . Met een hartelijke groet,

Dicky van der Boon-Krijgsman

 

Mededeling

Het kerkelijk bureau is geopend op dinsdagmorgen van 09.00 – 11.00 uur, op dinsdagavond van 19.00 – 20.00 uur en op vrijdagochtend van 10.00 – 11.00 uur (met uitzondering van de maanden juni, juli en augustus). U kunt onze kerkdiensten volgen via: https:// www.kerkomroep.nl en YouTube Vredeskerk Katwijk.

Jaarthema: "Christus bij u thuis"

Ons jaarthema is "Christus bij u thuis". We willen dit jaar met thema-avonden, thema-diensten en in de ochtenddiensten vaak op teruggrijpen.

Lees meer

©2024 Vredeskerk katwijk - Privacyverklaring - Cookieverklaring
Webontwikkeling: 2nd Chapter - Proclaimer