Welkom op de website van de
Vredeskerk Katwijk

Adres: Baljuwplein 1, 2225 BR Katwijk

Nationaal gebed voor vrede in Oekraïne

24 februari
Nationaal gebed voor vrede in Oekraïne

Op 24 februari 2023, een jaar sinds het begin van de Russische invasie in Oekraïne, vonden er op veel plaatsen in ons land manifestaties plaats tegen de oorlog in Oekraïne. In verschillende kerken verspreid over het land werd gebeden voor vrede. In de Domkerk in Utrecht hield de Protestantse Kerk in samenwerking met de Raad van Kerken een oecumenisch gebedsmoment voor vrede in Oekraïne. Het verzoek om deze religieuze bijeenkomst te houden kwam van de Oekraïense ambassade in Nederland.

Licht in de duisternis

Het gebedsmoment in de Domkerk stond in het teken van het ontsteken van het licht in de duisternis en het levend houden van de hoop.

Voorgangers waren dr. René de Reuver, scriba van de Protestantse Kerk, pastoor Mykola Butsiak van de Grieks-katholieke parochie in Utrecht en ds. Sonja van der Meulen, predikante van de doopsgezinde gemeente in Leiden en de doopsgezinde vertegenwoordiger in de Raad van Kerken. Oekraïners in Nederland hebben medewerking verleend aan dit gebedsmoment. De muzikale begeleiding werd onder andere verzorgd door Veronika Morska, een jonge Oekraïense zangeres.

De Raad van Kerken in Nederland roept, in navolging van de kerkleiders van Oekraïne, lokale parochies, gemeentes en geloofsgemeenschappen op om in het weekend van 25 en 26 februari in het bijzonder te bidden voor vrede in Oekraïne en zo mogelijk daarbij ook Oekraïense vluchtelingen te betrekken.

De Rooms-katholieke bisdommen in Nederland nemen deel aan de Eucharistische ketting die de komende weken door Europa zal gaan om te bidden voor vrede voor Oekraïne. Daartoe zal er in de Sint Catharinakathedraal te Utrecht op 17 maart een eucharistieviering zijn met aansluitend stil gebed bij de aanbidding van het Heilig Sacrament, aanvang 19.00 uur. Tijdens deze viering zullen ook Oekraïners zingen en zal de priester van de Oekraïens katholieke kerk in ons land deelnemen.

Mededeling

Het kerkelijk bureau is geopend op dinsdagmorgen van 09.00 – 11.00 uur, op dinsdagavond van 19.00 – 20.00 uur en op vrijdagochtend van 10.00 – 11.00 uur (met uitzondering van de maanden juni, juli en augustus). U kunt onze kerkdiensten volgen via: https:// www.kerkomroep.nl en YouTube Vredeskerk Katwijk.

Jaarthema: "Christus bij u thuis"

Ons jaarthema is "Christus bij u thuis". We willen dit jaar met thema-avonden, thema-diensten en in de ochtenddiensten vaak op teruggrijpen.

Lees meer

©2024 Vredeskerk katwijk - Privacyverklaring - Cookieverklaring
Webontwikkeling: 2nd Chapter - Proclaimer