Welkom op de website van de
Vredeskerk Katwijk

Adres: Baljuwplein 1, 2225 BR Katwijk

Spaardoel Kindernevendienst 2022-2023

Spaardoel Kindernevendienst 2022-2023

Wij sparen met de kinderen dit jaar voor stichting Jarige Job.

Voor veel kinderen is een verjaardag met cadeaus, visite en trakteren op school vanzelfsprekend. Voor tienduizenden kinderen in Nederland is dit niet het geval. Zij kunnen hun verjaardag niet vieren, omdat er thuis te weinig of zelfs geen geld voor is. Op de mooiste dag van het jaar krijgen deze kinderen geen cadeautje, hangen er geen slingers en ballonnen en kunnen zij niet trakteren op school. Uit schaamte melden ze zich soms zelf ziek.

Stichting Jarige Job trakteert kinderen uit de armste gezinnen op een onvergetelijke verjaardag. Zij geven geen geld, maar een verjaardag box vol met versiering, traktaties voor de klas en leraren, wat lekkers voor de visite en natuurlijk een mooi cadeau.

Stichting Jarige Job ontstond in 2010, naar aanleiding van de eerste verjaardag van Maas Lloyd. Door het overweldigende aantal cadeaus dat Maas op zijn eerste verjaardag kreeg, bedachten zijn ouders hoe dit er in armere gezinnen aan toe ging. Dat de situatie in een rijk land als Nederland zo dramatisch was en is, hadden zij nooit kunnen vermoeden.

Gemiddeld twee kinderen in iedere schoolklas groeit op in armoede. De meest genoemde signalen van kinderen in armoede zijn; nooit op vakantie gaan (73%), altijd dezelfde kleding dragen (60%) en nooit leuke dingen doen (54%). Maar dat armoede ook om de minder luxueuze dingen gaat, zoals het vieren van je verjaardag, vriendjes thuis uitnodigen of simpelweg naar school kunnen fietsen, gaat aan de meeste kinderen voorbij. Zo vinden 7 op de 10 kinderen in Nederland het normaal dat je als kind op muziek-, sport- of dansles zit en logisch dat alle kinderen in Nederland een fiets hebben.

Kinderen zijn zich niet alleen bewust van deze armoede, maar ook van de gevolgen die dit voor kinderen kan hebben. Zo zouden ruim 8 op de 10 kinderen zich buitengesloten voelen als ze niet mee kunnen doen aan activiteiten die andere leeftijdsgenoten wel kunnen doen.

“Alle kinderen dromen van leuke dingen doen, erbij horen, meedoen met leeftijdsgenootjes. Maar voor kinderen die opgroeien in gezinnen met minder geld is dit niet vanzelfsprekend. Dit heeft grote impact op de ontwikkeling van een kind. Het samenwerkingsverband wil ervoor zorgen dat het niet bij dromen blijft, maar dat deze dromen in vervulling gaan door allerlei activiteiten binnen handbereik te brengen.” aldus, Huib Lloyd bestuurder van Sam& voor alle kinderen en directeur van Stichting Jarige Job.

Jarige Job werkt samen met de Voedselbanken Nederland. De Voedselbank zorgt ervoor dat de ouders voor de verjaardag van het kind, de Jarige Job verjaardag box ontvangen. Deze kunnen ze gewoon meenemen als ze het Voedselpakket gaan halen. Wel zo handig!

Voor € 35,- doneren wij 1 verjaardag box. Hiermee maken wij veel kinderen blij. Wilt u ons helpen om zoveel mogelijk boxen te doneren? Dit kan ook met Givt en deze QR code. Voor meer informatie kunt u ook naar de website gaan: www.stichtingjarigejob.nl

Kindernevendienst.

©2024 Vredeskerk katwijk - Privacyverklaring - Cookieverklaring
Webontwikkeling: 2nd Chapter - Proclaimer