Welkom op de website van de
Vredeskerk Katwijk

Adres: Baljuwplein 1, 2225 BR Katwijk

Spaarproject Kindernevendienst 2021-2022  -  kansarme kinderen in Nederland

Spaarproject Kindernevendienst 2021-2022 - kansarme kinderen in Nederland

Elke zondag wordt er gemeld bij de afkondigingen, dat wij met de kinderen van de kindernevendienst sparen voor kansarme kinderen in Nederland. Dit waarderen wij heel erg, maar niet alleen de kinderen kunnen hiervoor sparen, de gehele gemeente kan hiervoor mee sparen. In een vorige KerkContact hebben wij al wat uitleg gegeven over het project, met de mededeling dat we willen proberen u hier meer van op de hoogte te houden. Omdat we vinden dat je moet doen wat je belooft, willen wij wat meer vertellen over het project.

Wat doet Stichting Kansarme Kinderen in Nederland.
“Stichting Kansarme Kinderen in Nederland" ondersteunt zoveel mogelijk gezinnen in Nederland die in armoede moeten leven.” Er zijn kinderen die met honger naar bed gaan, geen speelgoed hebben, geen kleren kunnen kopen of nooit naar een attractiepark zijn geweest. Dat moet veranderen. Kinderen mogen niet de dupe zijn van de schulden van hun ouders. Maar als er bijvoorbeeld na sanering heel weinig leefgeld overblijft voor voedsel en kleding per kind, dan is er zeker geen geld voor een speelgoedje, een boekje, lidmaatschap, etc. Vaak zelfs niet om fatsoenlijk te eten. Alle kinderen hebben recht op een jeugd waarin zij zich geen zorgen hoeven te maken en waarbij zij zich geborgen voelen en liefde ervaren. Een jeugd waarin het kind rechten heeft maar ook plichten en waar naar het individu wordt gekeken. Een jeugd waarin zij in alle vrijheid en veiligheid kunnen ontwikkelen en ontplooien. Stichting Kansarme Kinderen In Nederland zet zich hiervoor in!

Een mooi doel, maar wat wordt er dan in de praktijk met het geld gedaan?
Er wordt minimaal 1 keer per jaar per gezin een pakket gemaakt. Hierin zitten dingen die gedoneerd zijn, of zelf zijn gekocht met het geld wat er is gedoneerd. Alles in het pakket is nieuw. Elk pakket wordt zorgvuldig en op maat voor de kinderen gemaakt.
De volgende dingen zitten voor elk kind erin: kleding, schoenen, speelgoed, een cadeaubon. Soms worden er extra dingen gedoneerd. Dan wordt er geloot onder de kinderen die bij de stichting in het bestand staan. Dit wordt dan extra gegeven buiten de pakketten om.
De extra dingen zijn erg uiteenlopend. Afgelopen jaren zijn er o.a. de onderstaande zaken gedoneerd: Vakanties, Fietsen, Vuurwerkpakketten, Sinterklaascadeaus, Kerstcadeaus, Entree kaarten voor uitjes, Zomerpakketten.

U leest het al, een heel veelzijdig doel voor kinderen. Wij hopen u voor dit project ook warm gemaakt te hebben. In de gang van de kerk hangt een poster met een QR code. Wellicht heeft u het al eens gezien. Ga met uw camera van uw telefoon over de code en volg de stappen. U komt vanzelf in GIVT voor uw donatie. Deze spaaractie wordt door ons warm aanbevolen. Voor het geval u niet uitgenodigd wordt, maar u wilt wel doneren, plaatsen we de QR code hier bij het stukje.

Met de hartelijke groeten, Evelyn Zuijderduijn.

 

 

 

 

 

©2022 Vredeskerk katwijk - Privacyverklaring - Cookieverklaring
Webontwikkeling: 2nd Chapter - Proclaimer