Adres: Baljuwplein 1, 2225 BR Katwijk aan Zee

Protestantse Lezing 2018

01 september
Protestantse Lezing 2018

Op 31 oktober 2018 houdt Ben Tiggelaar de Protestantse Lezing 2018 in Corpus Experience. Ben Tiggelaar is bestsellerauteur, internationaal spreker, gedragswetenschapper én protestant.

“Kun je zélf iets van je leven maken? Of is het vooral de kunst om te accepteren wat je overkomt? Geloof je dat jij de regie hebt, dat je zélf iets van je leven kunt en moet maken? Of is levenskunst omgaan met wat er aan onverwachte dingen op je pad komt?”

Tiggelaar staat in zijn lezing op een eigentijdse manier stil bij de vraag die 400 jaar geleden - tijdens de synode van Dordrecht - maandenlang het gesprek van de dag was: Bepaalt God hoe het leven van mensen verloopt óf heeft de mens daar zelf invloed op?

Tegenwoordig kunnen Nederlanders zich nauwelijks iets bij dit vraagstuk voorstellen. Nederland is bij uitstek een land waar het geloof in God plaats heeft gemaakt voor een geloof in maakbaarheid. De overtuiging dat je zélf iets van je leven kunt en moet maken. Toch is het volgens de protestantse Tiggelaar goed om in de huidige prestatiemaatschappij waarin zelfbeschikking hoog in het vaandel staat opnieuw na te denken over deze historische vraag.

Gezien het thema van deze lezing is dit met name interessant is voor de twintigers, dertigers en veertigers in de gemeente. Maar uiteraard zijn ook alle andere generaties welkom.

De protestantse lezing is een maatschappelijk actueel statement vanuit de protestantse traditie. De lezing wordt jaarlijks gehouden op 31 oktober (Hervormingsdag). Meer over deze lezing via www.protestantsekerk.nl/lezing.


Van harte welkom 

U bent uiteraard van harte welkom op de lezing zelf. Aanmelden kan via www.protestantsekerk.nl/lezing

Kleine moeite ook om er een uitje van te maken. Wie er heen gaat en wil napraten: na afloop verzamelen bij de koffiehoek beneden bij Corpus. Een heel verhaal erover vind je op https://www.protestantsekerk.nl/actueel/evenementen/protestantse-lezing. Daar moet je je ook opgeven. Vol is vol. Heb je zin, wacht dan dus niet tot morgen met je opgeven.

 

Mededeling

Het Kerkelijk Bureau is vanaf 1 september weer open op dinsdag tussen 9.00 en 11.00 uur en tussen 19.00 en 20.00 uur en op vrijdagmorgen van 10.00 - 11.00 uur.

Jaarthema: "Een goed gesprek..."

We voeren vaak gesprekken, in de kerk en daarbuiten. Maar wanneer is iets een goed gesprek? Bij goede gesprekken gaat het in elk geval om ontmoetingen met tijd en aandacht. Het gaat over wat ons bezig houdt en bezielt. Een goed gesprek heeft ook altijd iets onvoorspelbaars. Je bent in gesprek met iemand anders en je weet nooit precies wat de ander denkt of voelt. Als je echt naar elkaar luistert, zou je gesprekspartner je nog wel eens kunnen verrassen of op nieuwe inzichten kunnen brengen.

Lees meer

©2018 Vredeskerk katwijk - Privacyverklaring - Cookieverklaring
Webontwikkeling: 2nd Chapter BV - Proclaimer