Adres: Baljuwplein 1, 2225 BR Katwijk aan Zee

Orgeltrip van Valkenburg via Pijnacker naar Delft

03 april

Op zaterdag 18 mei organiseert de Stichting Orgelpromotie Zuid-Holland West voor de 17e achtereenvolgende keer een Orgeltocht langs een aantal interessante en monumentale orgels. Onze Bätzorgelcommissie van het Bätzorgel in de Vredeskerk is aangesloten bij deze stichting en beveelt deze reis van harte aan bij de bezoekers van onze concerten. Een luxe touringcar van de Koninklijke Beuk rijdt de deelnemers langs orgels in Valkenburg, Pijnacker en Delft. Opstapplaatsen voor de tocht zijn: Parkeerterrein t/o Groene Kerk in Oegstgeest en Leiden CS (voorzijde.)

Het eerste concert, na de welkomstkoffie, is in de Hervormde Kerk in Valkenburg (ZH) (Nijsse-orgel 2018) Het orgel zal worden bespeeld door Jaco van Leeuwen. Vervolgens gaat de reis naar Pijnacker waar in de Dorpskerk na uitleg een concertje wordt gegeven op het zojuist gerestaureerde Knipscheer/Kam & van der Meulen-orgel (1830/1851). Organist is Adriaan Hoek. Na de lunch in Pijnacker wordt de tocht voortgezet naar Delft waar Petra Veenswijk in de Maria van Jessekerk uitleg geeft over kerk en orgel (Maarschalkerweerd 1893) en vervolgens dit orgel bespeelt. Het muzikale gedeelte van de dag wordt afgesloten met een bezoek aan de Nieuwe Kerk. In deze museale kerk liggen de leden van het huis van Oranje al sinds eeuwen begraven. Bas de Vroome is de vaste organist van deze kerk en houdt een korte inleiding over kerk en orgel. Daarna  sluit hij het artistieke deel van de dag met een bespeling van het Bätz-orgel (1839).

De traditioneel gezellige afronding van de dag vindt plaats op een Delfts terras met een hapje en een drankje. De kosten van deze geheel verzorgde dag (inclusief busreis, entreegeld Nieuwe Kerk, koffie, lunch en borrel) bedragen € 60,- per persoon. Inschrijven kan tot 4 mei d.m.v. het mailen van het inschrijfformulier dat staat op de site www.orgelzhwest.nl. of gebruik te maken van het opgave formulier te vinden in het boekje “Orgelconcerten 2019” op de leesplank in de hal van de Open Hof kerk en de Vredeskerk. Dit formulier kunt u mailen naar jroosendaal@casema.nl of verzenden naar J. Roosendaal, Ankerplaats 130, 2224 TZ Katwijk ZH.

Mededeling

Het Kerkelijk Bureau is nog gesloten op vrijdagochtend tot en met 30 augustus.

Jaarthema: "Een goed gesprek..."

We voeren vaak gesprekken, in de kerk en daarbuiten. Maar wanneer is iets een goed gesprek? Bij goede gesprekken gaat het in elk geval om ontmoetingen met tijd en aandacht. Het gaat over wat ons bezig houdt en bezielt. Een goed gesprek heeft ook altijd iets onvoorspelbaars. Je bent in gesprek met iemand anders en je weet nooit precies wat de ander denkt of voelt. Als je echt naar elkaar luistert, zou je gesprekspartner je nog wel eens kunnen verrassen of op nieuwe inzichten kunnen brengen.

Lees meer

©2019 Vredeskerk katwijk - Privacyverklaring - Cookieverklaring
Webontwikkeling: 2nd Chapter - Proclaimer