Adres: Baljuwplein 1, 2225 BR Katwijk aan Zee

Orgeltrip van Valkenburg via Pijnacker naar Delft

03 april

Op zaterdag 18 mei organiseert de Stichting Orgelpromotie Zuid-Holland West voor de 17e achtereenvolgende keer een Orgeltocht langs een aantal interessante en monumentale orgels. Onze Bätzorgelcommissie van het Bätzorgel in de Vredeskerk is aangesloten bij deze stichting en beveelt deze reis van harte aan bij de bezoekers van onze concerten. Een luxe touringcar van de Koninklijke Beuk rijdt de deelnemers langs orgels in Valkenburg, Pijnacker en Delft. Opstapplaatsen voor de tocht zijn: Parkeerterrein t/o Groene Kerk in Oegstgeest en Leiden CS (voorzijde.)

Het eerste concert, na de welkomstkoffie, is in de Hervormde Kerk in Valkenburg (ZH) (Nijsse-orgel 2018) Het orgel zal worden bespeeld door Jaco van Leeuwen. Vervolgens gaat de reis naar Pijnacker waar in de Dorpskerk na uitleg een concertje wordt gegeven op het zojuist gerestaureerde Knipscheer/Kam & van der Meulen-orgel (1830/1851). Organist is Adriaan Hoek. Na de lunch in Pijnacker wordt de tocht voortgezet naar Delft waar Petra Veenswijk in de Maria van Jessekerk uitleg geeft over kerk en orgel (Maarschalkerweerd 1893) en vervolgens dit orgel bespeelt. Het muzikale gedeelte van de dag wordt afgesloten met een bezoek aan de Nieuwe Kerk. In deze museale kerk liggen de leden van het huis van Oranje al sinds eeuwen begraven. Bas de Vroome is de vaste organist van deze kerk en houdt een korte inleiding over kerk en orgel. Daarna  sluit hij het artistieke deel van de dag met een bespeling van het Bätz-orgel (1839).

De traditioneel gezellige afronding van de dag vindt plaats op een Delfts terras met een hapje en een drankje. De kosten van deze geheel verzorgde dag (inclusief busreis, entreegeld Nieuwe Kerk, koffie, lunch en borrel) bedragen € 60,- per persoon. Inschrijven kan tot 4 mei d.m.v. het mailen van het inschrijfformulier dat staat op de site www.orgelzhwest.nl. of gebruik te maken van het opgave formulier te vinden in het boekje “Orgelconcerten 2019” op de leesplank in de hal van de Open Hof kerk en de Vredeskerk. Dit formulier kunt u mailen naar jroosendaal@casema.nl of verzenden naar J. Roosendaal, Ankerplaats 130, 2224 TZ Katwijk ZH.

Mededeling

Sluiting Kerkelijk Bureau: In de maanden juni, juli en augustus is het Kerkelijk Bureau op vrijdagmorgen gesloten, a.s. dinsdagochtend 19 mei is het Kerkelijk Bureau ook gesloten.

Jaarthema: "Een goed verhaal..."

Dat is het jaarthema van de Protestantse kerk dit seizoen. De kerk heeft een goed verhaal. De Bijbel staat vol getuigenissen van mensen die God hebben ontmoet in hun leven. De Heer vertelt prachtige verhalen, gelijkenissen, over de relatie van God met zijn schepping. Dit mogen wij doorvertellen aan onze kinderen, aan mensen om ons heen. Het is niet zomaar een verhaaltje. Het is de boodschap die redding brengt.

Lees meer

©2020 Vredeskerk katwijk - Privacyverklaring - Cookieverklaring
Webontwikkeling: 2nd Chapter - Proclaimer