Welkom op de website van de
Vredeskerk Katwijk

Adres: Baljuwplein 1, 2225 BR Katwijk

Nieuwjaarsconcert op twee orgels in de Nieuw Kerk - Martin Mans en Martin Zonnenberg

09 december
Nieuwjaarsconcert op twee orgels in de Nieuw Kerk  -    Martin Mans en Martin Zonnenberg

Op vrijdag 20 januari 2023 om 20.00 uur geven de bekende organisten Martin Mans en Martin Zonnenberg een nieuwjaarsconcert op het indrukwekkende Van den Heuvelorgel in combinatie met een Johannusorgel in de Nieuwe Kerk in Katwijk aan Zee.

Op het programma staan improvisaties over diverse thema’s waaronder geestelijke liederen en medleys daarvan. Tevens spelen de musici in vraag en antwoord op de beide orgels. Klassieke orgelwerken komen hierbij aan bod zoals het ‘Koekoek en de Nachtegaalconcert’ van Händel. Overige oude meesters zoals J.S. Bach en Vivaldi passeren de revue en tevens dragen de organisten een ode op aan Feike Asma en Klaas-Jan Mulder.

Een orgelconcert in de Nieuwe Kerk is een belevenis op zich vanwege het orgel dat altijd weet te overweldigen. Het Johannusorgel weet de luisteraar eveneens te boeien. De klanken van het nieuwe type zijn gesampled van een kerkorgel en zijn niet van pijporgelklanken te onderscheiden. Het samenspel tussen beide orgels versterkt de impact van de orgelwerken en laat de vele registratiemogelijkheden goed uit de verf komen.

Datum: vrijdag 20 januari 2023

Aanvang:  20.00 uur, deuren open 19.15 uur

Locatie: Nieuwe Kerk, Voorstraat 79, Katwijk aan Zee.

Toegang in de voorverkoop: € 14,= (Aan de kerk € 15,=)

Kinderen t/m 11 jaar gratis.

Reserveren: www.martinmans.nl of t. 06-25391903

Ook kaartverkoop aan de kerk.

Mededeling

Het Kerkelijk Bureau is vanaf 24 februari voor onbepaalde tijd gesloten op de vrijdagmorgen. U kunt onze kerkdiensten volgen via: https:// www.kerkomroep.nl en YouTube Vredeskerk Katwijk.

Jaarthema: "Christus bij u thuis"

Ons jaarthema is "Christus bij u thuis". We willen dit jaar met thema-avonden, thema-diensten en in de ochtenddiensten vaak op teruggrijpen.

Lees meer

©2024 Vredeskerk katwijk - Privacyverklaring - Cookieverklaring
Webontwikkeling: 2nd Chapter - Proclaimer