Welkom op de website van de
Vredeskerk Katwijk

Adres: Baljuwplein 1, 2225 BR Katwijk

Nieuw: online bijbelleesplan bij jaarthema ‘Het goede leven’

14 april
Nieuw: online bijbelleesplan bij jaarthema ‘Het goede leven’

Wat geeft het leven zin, wat maakt het leven goed? Juist in een tijd van beperkingen worden we geconfronteerd met deze vraag. De Protestantse Kerk maakte samen met het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap een bijbelleesplan bij het jaarthema 'Het goede leven', met bijdragen van verschillende theologen.

‘Het goede leven’ – met dat jaarthema nodigt de Protestantse Kerk in Nederland gemeenten en individuele gelovigen uit om stil te staan bij de vraag wat een mensenleven tot een goed leven maakt. Een spannende vraag, nu veel 'goede' dingen als sociale contacten en samenkomsten zijn weggevallen. Waar kunnen we in deze periode op terugvallen, wat maakt ons leven ten diepste 'goed'?

Als hulpmiddel bij die zoektocht hebben de Protestantse Kerk en het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap gezamenlijk een online bijbelleesplan samengesteld. In het leesplan nemen twaalf theologen je mee langs teksten uit verschillende bijbelboeken. Wat hebben die teksten ons te zeggen over ‘het goede leven’? En hoe leren we om ons elke dag naar dát leven uit te strekken? Van Sarai tot Elia en van de Emmaüsgangers tot Petrus: ze laten ons een glimp zien van een 'goed leven' dat dieper gaat dan onze levensomstandigheden.

Het leesplan bij 'Het goede leven' bestaat uit twaalf afleveringen van theologen en predikanten uit de Protestantse Kerk. Volg het leesplan via debijbel.nl of meld je aan via de app Mijn Bijbel

Mededeling

Het Kerkelijk Bureau is vanaf 24 februari voor onbepaalde tijd gesloten op de vrijdagmorgen. U kunt onze kerkdiensten volgen via: https:// www.kerkomroep.nl en YouTube Vredeskerk Katwijk.

Jaarthema: "Christus bij u thuis"

Ons jaarthema is "Christus bij u thuis". We willen dit jaar met thema-avonden, thema-diensten en in de ochtenddiensten vaak op teruggrijpen.

Lees meer

©2024 Vredeskerk katwijk - Privacyverklaring - Cookieverklaring
Webontwikkeling: 2nd Chapter - Proclaimer