Welkom op de website van de
Vredeskerk Katwijk

Adres: Baljuwplein 1, 2225 BR Katwijk

Voortgang beroepingswerk.

06 oktober
Voortgang beroepingswerk.

We leven in een onzekere tijd. Hadden we even het idee dat het de goede kant opging met de bestrijding van het coronavirus, op het moment dat ik dit schrijf hebben we met de zo gevreesde tweede golf te maken. We leven in het ongewis, hoe zal het er over enige tijd uit zien wanneer het virus daadwerkelijk onder controle is, hoe staan we er met z’n allen voor, hoe zal het zijn met ons werk, met ons bedrijf? Maar ook, hoe staan we er straks voor als kerk?

Beroepingsprocedure.

We zijn nu een kerk die vacant is voor 1 predikant plaats. De kerkenraad heeft over de beroepingsprocedure veelvuldig gesproken. Kunnen we op dit moment de procedure in gang zetten ter volledige vervanging, of moeten we, gezien de onzekere tijd waarin we ons nu bevinden, voorzichtiger te werk gaan en ons doel bijstellen? Het is maar de vraag hoe onze kerk er straks voor staat.

Het financiële vraagstuk.

Buiten een onzekere toekomst voor ons als kerk hebben we ook te maken met het financiële vraagstuk. In 2010 hebben we gekozen voor het pastoraat en niet voor stenen. Dat is een mooie keuze geweest, waar we met z’n allen achter stonden. Maar om deze keuze te kunnen blijven rechtvaardigen zijn, buiten de goede wil, geestdrift en inspanning van veel gemeenteleden, voldoende financiële middelen onontbeerlijk. Het College van Kerkrentmeesters heeft al meermalen aan de bel getrokken dat we ons vermogen aan het opsouperen zijn. Vorig jaar was er een tekort van € 45.000,00. En ook voor dit jaar moeten we helaas rekening houden met een vergelijkbaar resultaat. Diverse oproepen aan iedereen om de huidige VVB tegen het licht te houden en daar waar het kan iets te verhogen heeft niet het gewenste resultaat opgeleverd.

Pas op de plaats.

Over bovenstaande feiten en onzekerheden in samenhang met de te volgen beroepingsprocedure heeft de kerkenraad zich meermalen gebogen en is uiteindelijk tot de conclusie gekomen om het in gang zetten van de beroepingsprocedure tot nader tijdstip uit te stellen. 

Natuurlijk zitten we niet stil en worden allerlei scenario’s zeer grondig bekeken. Wij houden u vanzelfsprekend op de hoogte van eventuele ontwikkelingen.

Met een vriendelijke groet, Cor Parlevliet preses

Mededeling

Het Kerkelijk Bureau is vanaf 24 februari voor onbepaalde tijd gesloten op de vrijdagmorgen. U kunt onze kerkdiensten volgen via: https:// www.kerkomroep.nl en YouTube Vredeskerk Katwijk.

Jaarthema: "Christus bij u thuis"

Ons jaarthema is "Christus bij u thuis". We willen dit jaar met thema-avonden, thema-diensten en in de ochtenddiensten vaak op teruggrijpen.

Lees meer

©2024 Vredeskerk katwijk - Privacyverklaring - Cookieverklaring
Webontwikkeling: 2nd Chapter - Proclaimer