Adres: Baljuwplein 1, 2225 BR Katwijk aan Zee

Veertigdagentijd en Pasen met de Kindernevendienst.

09 maart
Veertigdagentijd en Pasen met de Kindernevendienst.

Met de kindernevendienst werken wij met het programma van het Nederlands Bijbelgenootschap genaamd Bijbel Basics. De komende zeven weken staan in het teken van de veertigdagentijd en Pasen. De naam van het Paasproject heet Locatie Jeruzalem. We behandelen met de kinderen het echte Paasverhaal en lezen uit Lucas.

De jongste groep (rood) krijgt elke week een mooie plaat die wij met hen bespreken en die ze kunnen inkleuren of waar een andere verwerking bij hoort. Wij willen deze platen voor hen inbinden en ze met Pasen aan de kinderen meegeven naar huis. Ze hebben dan een heel mooi zelfgemaakt boekje over Pasen. Het is fijn als u de kinderen hieraan herinnert als ze teleurgesteld zijn dat ze de plaat niet direct mee naar huis mogen nemen. Wij zullen ze met liefde bewaren en op 1e Paasdag kunnen ze hun eigen boekje bij ons ophalen.

Voor de middelste groep (geel) gaan wij de stad Jeruzalem “nabouwen”. Elke zondag zal de plattegrond van de stad Jeruzalem op de beamer te zien zijn met de locatie waar we het die zondag over hebben gehad. Elke zondag zullen wij met deze groep een bouwplaat maken en 1 exemplaar op de plattegrond gaan plaatsen. Zo volgen wij Jezus op zijn weg door Jeruzalem in de laatste dagen voor zijn dood en opstanding. Deze uitwerking zullen wij ook zichtbaar maken in de kerk.

De oudste groep (blauw) heeft veel gesprekstof, proefjes en spelletjes. Het projectlied dat bij dit thema hoort, zullen wij steeds via de beamer laten horen. We hopen natuurlijk dat tegen de tijd dat het Pasen is, iedereen het refrein uit volle borst mee zal zingen. Zondag 10 maart - Jezus rijdt op een ezel naar Jeruzalem, terwijl zijn leerlingen voor hem juichen en God danken. Zondag 17 maart - Jezus jaagt handelaars uit de tempel, omdat Gods huis een plaats moet zijn om te bidden. Jezus gaat in de tempel uitleg geven over God. 

Mededeling

Het Kerkelijk Bureau is gesloten op de vrijdagochtend vanaf 24 mei tot/met augustus 2019. U kunt natuurlijk wel terecht op de dinsdag.

Jaarthema: "Een goed gesprek..."

We voeren vaak gesprekken, in de kerk en daarbuiten. Maar wanneer is iets een goed gesprek? Bij goede gesprekken gaat het in elk geval om ontmoetingen met tijd en aandacht. Het gaat over wat ons bezig houdt en bezielt. Een goed gesprek heeft ook altijd iets onvoorspelbaars. Je bent in gesprek met iemand anders en je weet nooit precies wat de ander denkt of voelt. Als je echt naar elkaar luistert, zou je gesprekspartner je nog wel eens kunnen verrassen of op nieuwe inzichten kunnen brengen.

Lees meer

©2019 Vredeskerk katwijk - Privacyverklaring - Cookieverklaring
Webontwikkeling: 2nd Chapter BV - Proclaimer