Welkom op de website van de
Vredeskerk Katwijk

Adres: Baljuwplein 1, 2225 BR Katwijk

Uitnodiging voor een gemeenteavond op woensdag 6 april om 20.00 uur.

29 maart
Uitnodiging voor een gemeenteavond op woensdag 6 april om 20.00 uur.

De beroepingscommissie heeft de kerkenraad in de kerkenraadsvergadering van 23 maart jl. verteld dat het niet lukt een geschikte predikant te vinden voor 0,6 fte. Predikanten voor 0,6 fte zijn er nagenoeg niet. Hun vraag is: ‘hoe nu verder’?

Een stukje geschiedenis. Na de gemeenteavond van 7 juli 2020 heeft de kerkenraad in zijn vergadering van 17 februari 2021 besloten om, gezien de toezeggingen VVB 2021, niet over te gaan tot het beroepen van een predikant voor 0,8 fte maar voor een 0,6 fte predikant. Reden is dat we met elkaar in het beleidsplan hebben vastgelegd dat we een sluitende begroting willen. Met een 0,8 fte predikant zijn de uitgaven groter dan de inkomsten en hebben we geen sluitende begroting. Met een 0,6 fte predikant hebben we wel een sluitende begroting.

Op de gemeenteavond van 6 april willen we bespreken wat de mogelijkheden zijn en wat de voorkeur heeft. Gaan we toch voor een 0,8 fte predikant, wat dus financiële consequenties heeft? Zijn we bereid om hier de bijdragen aan de kerk op aan te passen of is het acceptabel dat we interen op het vermogen, dit wel tegen ons eigen beleid in! Of kiezen we voor een kerkelijk werker? Dit gaat dan in tegen onze voorkeur, uitgesproken op de eerder gehouden gemeenteavond. Een 1,0 fte kerkelijk werker past wel binnen de begroting. Het zal duidelijk zijn dat de kerkenraad graag van u hoort hoe u tegenover de huidige situatie aankijkt en hoe nu verder.

scriba@vredeskerkkatwijk.nl

Mededeling

Het Kerkelijk Bureau is vanaf 24 februari voor onbepaalde tijd gesloten op de vrijdagmorgen. U kunt onze kerkdiensten volgen via: https:// www.kerkomroep.nl en YouTube Vredeskerk Katwijk.

Jaarthema: "Christus bij u thuis"

Ons jaarthema is "Christus bij u thuis". We willen dit jaar met thema-avonden, thema-diensten en in de ochtenddiensten vaak op teruggrijpen.

Lees meer

©2024 Vredeskerk katwijk - Privacyverklaring - Cookieverklaring
Webontwikkeling: 2nd Chapter - Proclaimer