Adres: Baljuwplein 1, 2225 BR Katwijk aan Zee

Terugblik op de Startzondag 16 september 2018

17 september

Afgelopen zondag was het Startzondag in de Vredeskerk; de start voor een heel nieuw seizoen met kerkelijke activiteiten. De dag begon met een gezinsdienst onder leiding van ds. Cornelie Vreugdenhil, waarbij ook werd verwezen naar het jaarthema: een goed gesprek.

Tijdens de dienst is br. Arie Ravensbergen bevestigd als ouderling in de rol van jeugdwerker en werd hij voorgesteld aan de gemeente. Na afloop van de dienst was er gezamenlijk koffiedrinken en een lunch voor de deelnemers aan het middagprogramma met allerlei workshops en leuke activiteiten.

Voor de jongsten onder ons was er natuurlijk knutselen in de kerk. Op het kerkplein stond weer een luchtkasteel opgezet, zodat de kinderen er weer al hun energie in kwijt konden. De jeugd in de leeftijd van 6 – 12 jaar is gaan zwemmen in zwembad De Dolfijn in Rijnsburg. Voor groepsvervoer was gezorgd. De wat oudere jeugd van 10 – 17 jaar ging ‘gamen’ in de jeugdruimte, en de sportievelingen maakten op deze zonnige nazomerdag een mooie fietspuzzeltocht langs de diverse kerkgebouwen in Katwijk onder het motto: Wij zijn samen op weg.

In zaal Aquamarijn was het ondertussen gezellig druk en werden bloemstukjes en kransen gemaakt van olijftakken, elders in het kerkgebouw werd sushi en tapas klaargemaakt om later die middag weer uit te serveren. Het meer serieuze deel: “Bijbel kijken” werd verzorgd door ds. Wim van der Schee en op het Bätzorgel werden verzoeknummers gespeeld door Rob van Efferink.

De dag werd in de kerkzaal afgesloten door ds. Wim van der Schee met het zingen van twee mooie liederen. Tot slot was er nog een kort informeel samenzijn met een hapje en een drankje.

Al met al was ook deze startzondag weer een groot succes. We willen de voorbereidingscommissie natuurlijk heel erg bedanken voor deze mooie dag. Een dag waarop heel veel goede gesprekken zijn gevoerd !!

Mededeling

Het Kerkelijk Bureau is op vrijdagochtend gesloten tot en met 30 augustus. In de periode van 15 juli t/m 3 augustus is het Kerkelijk Bureau ook op de dinsdagochtend gesloten. In deze weken kunt u alleen nog op de dinsdagavond terecht tussen 19.00 en 20.00 uur.

Jaarthema: "Een goed gesprek..."

We voeren vaak gesprekken, in de kerk en daarbuiten. Maar wanneer is iets een goed gesprek? Bij goede gesprekken gaat het in elk geval om ontmoetingen met tijd en aandacht. Het gaat over wat ons bezig houdt en bezielt. Een goed gesprek heeft ook altijd iets onvoorspelbaars. Je bent in gesprek met iemand anders en je weet nooit precies wat de ander denkt of voelt. Als je echt naar elkaar luistert, zou je gesprekspartner je nog wel eens kunnen verrassen of op nieuwe inzichten kunnen brengen.

Lees meer

©2019 Vredeskerk katwijk - Privacyverklaring - Cookieverklaring
Webontwikkeling: 2nd Chapter BV - Proclaimer