Welkom op de website van de
Vredeskerk Katwijk

Adres: Baljuwplein 1, 2225 BR Katwijk

Terugblik op de interactieve gemeente-avond

21 januari

Op 15 januari j.l. was er een gemeente-avond met twee presentaties. De eerste presentatie door Wiljan Meijvogel namens het CvK ging over de start van de Actie Kerkbalans 2021 "Geef vandaag voor de kerk van morgen' en over het belang van een sluitende exploitatie. De tweede presentatie door ds. Jaap van der Windt ging in op de vraag wat er nodig is om een predikant te kunnen beroepen die net als ds. Cornelie Vreugdenhil voor 0,8 fte aan de Vredeskerk verbonden kan zijn.

Wiljan Meijvogel maakte in zijn heldere betoog duidelijk dat de vrijwillige bijdrage of toezegging komend jaar van bijzonder belang is. Op basis van de verwachte opbrengst van de Actie Kerkbalans zal de Kerkenraad namelijk een keuze maken voor het beroepen van een tweede predikant in 0,5 fte danwel 0,8 fte. Zijn presentatie op YouTube is hier terug te zien.

Ds. Jaap van der Windt maakte in zijn presentatie goed inzichtelijk wat het effect is van het verschil tussen 0,5 en 0,8 fte voor het pastorale werk in de gemeente. Ook deze presentatie is hier terug te zien.

We hopen dat beide presentaties zullen bijdragen aan een sluitende exploitatie voor het boekjaar 2021.

Mededeling

Het Kerkelijk Bureau is vanaf 24 februari voor onbepaalde tijd gesloten op de vrijdagmorgen. U kunt onze kerkdiensten volgen via: https:// www.kerkomroep.nl en YouTube Vredeskerk Katwijk.

Jaarthema: "Christus bij u thuis"

Ons jaarthema is "Christus bij u thuis". We willen dit jaar met thema-avonden, thema-diensten en in de ochtenddiensten vaak op teruggrijpen.

Lees meer

©2024 Vredeskerk katwijk - Privacyverklaring - Cookieverklaring
Webontwikkeling: 2nd Chapter - Proclaimer