Adres: Baljuwplein 1, 2225 BR Katwijk aan Zee

Stichting Hands & Feet: Better days - Lesbos.

25 augustus
Stichting Hands & Feet: Better days - Lesbos.

Wij houden op 26 september weer een FietsSponsorTocht waar diverse gemeenteleden aan deel zullen nemen. Dit jaar fietsen zij voor het werk van Tirza van Better days dat zich op Lesbos inzet voor de meest kwetsbaren onder de vluchtelingen.

Zowel in kamp Moria zelf, als óók in de Olive Grove (de jungle rond kamp Moria) gaan wij systematisch op zoek naar alleenreizende / vluchtende minderjarige kinderen om hen te kunnen huisvesten in "beveiligde" secties en hen te voorzien van alle zaken die deze, vaak nog hele kleine kinderen, nodig hebben. Dit betreft goede huisvesting, structuur, veiligheid, gezondheidszorg, goede voeding, maar ook onderwijs, ontspanning, juridische ondersteuning (de legale procedures op tijd opstarten en helpen aan advocaten etc), goede sanitaire voorzieningen en psychische zorg.

Veel van deze minderjarigen "verdwijnen" in het kamp doordat de omstandigheden in de kampen zo ontzettend miserabel en gevaarlijk zijn. Verder helpt Better Days hen aan de juiste papieren en proberen ze deze minderjarigen vanuit het kamp over te plaatsen naar andere Europese landen. Het is schrikbarend hoeveel kinderen dit betreft! En dan te beseffen wat deze kinderen allemaal meegemaakt hebben én nog moeten doorstaan!  

De opbrengst van de FietsSponsorTocht en de offerblokken in de maand september zijn specifiek bestemd voor twee nieuwe projecten waaraan Tirza leiding geeft: social emotional learning en psycho motorische therapie. Er is namelijk ontzettend veel behoefte aan psychische zorg. Tirza voelt zich daartoe geroepen en helpt deze kinderen vol liefde en passie waarbij ze de Bijbelse boodschap niet uit het oog verliest...!

Jaarthema: "Een goed verhaal..."

‘Het goede leven…?’ We sluiten ons op de startzondag aan bij het jaarthema van de PKN, het goede leven. Een thema waar je heel veel onder kunt schuiven. Met ‘goed’ kun je verschillende kanten op: wat goed voelt, wat ethisch goed is, wat niet ‘fout’ is enz. ‘Leven’ kan ‘voorleven’ zijn, kan ‘genieten’ zijn, kan ‘niet dood’ zijn. Kortom, ruimte genoeg om willekeurig welk onderwerp komend seizoen te agenderen. Het past meestal wel bij het thema. Zeker als we er ook nog een vraagteken achter zetten.

Lees meer

©2020 Vredeskerk katwijk - Privacyverklaring - Cookieverklaring
Webontwikkeling: 2nd Chapter - Proclaimer