Adres: Baljuwplein 1, 2225 BR Katwijk aan Zee

Postzegels, ansicht- en geboortekaarten, mobieltjes

07 januari

De feestdagen zijn weer voorbij, een tijd waarin we kaarten konden sturen naar onze familie en vrienden en we ook kaarten hebben gekregen. Prachtig! Maar wist u dat we met deze kaarten ook anderen kunnen helpen? In de hal van onze kerk, links als u binnenkomt, staat een houten kist waar we onze gekregen kaarten in kunnen werpen. Zo krijgen ze een tweede leven.

U kunt postzegels en ansicht- en geboortekaarten sparen voor het zendingswerk van Kerk in Actie en de GZB (Gereformeerde Zendingsbond). Vrijwilligers sorteren de postzegels en ansichtkaarten met veel zorg, kennis en aandacht. Vervolgens verhandelen ze de postzegels via verkoopadressen in Nederland en nationale en internationale beurzen. De ansicht- en geboortekaarten verkopen ze aan verzamelaars op beurzen en bieden ze te koop aan via websites als Marktplaats.

Veel oude mobieltjes liggen ongebruikt in de kast, terwijl ze geld waard zijn. Lege toners en cartridges kunnen opnieuw gevuld worden. Via het inzamelprogramma van het bedrijf Eeko, ontvangt Kerk in Actie voor veel ingeleverde telefoons of cartridges een vergoeding.

In de hal van de Vredeskerk, links als u binnenkomt, staat een houten kist waar u uw kaarten, postzegels, mobieltjes of cartridges in kunt doen. Een vrijwilliger uit onze gemeente zorgt dat alles op het juiste adres terecht komt. Een kleine moeite met een groot plezier. Helpt u ook mee! In 2018 was de opbrengst € 28.969,= ! Met de opbrengt kunnen Kerk in Actie en de GZB weer veel mensen ondersteunen.

Hartelijk dank aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen!

Mededeling

Het Kerkelijk Bureau is op vrijdagochtend gesloten tot en met 30 augustus.

Jaarthema: "Een goed verhaal..."

Dat is het jaarthema van de Protestantse kerk dit seizoen. De kerk heeft een goed verhaal. De Bijbel staat vol getuigenissen van mensen die God hebben ontmoet in hun leven. De Heer vertelt prachtige verhalen, gelijkenissen, over de relatie van God met zijn schepping. Dit mogen wij doorvertellen aan onze kinderen, aan mensen om ons heen. Het is niet zomaar een verhaaltje. Het is de boodschap die redding brengt.

Lees meer

©2020 Vredeskerk katwijk - Privacyverklaring - Cookieverklaring
Webontwikkeling: 2nd Chapter - Proclaimer