Welkom op de website van de
Vredeskerk Katwijk

Adres: Baljuwplein 1, 2225 BR Katwijk

Pech-op-pech voor het Oekraïense gezin van Wanja en Virka

05 oktober
Pech-op-pech voor het Oekraïense gezin van Wanja en Virka

Stefanie woont al jaren in Oekraïne en deelt geregeld over de problemen waar zij en de mensen om haar heen tegenaan lopen. Ook na haar verhuizing naar midden-Oekraïne, heeft ze contact gehouden met de gemeente in Beregowo waar ze heeft gewoond en gewerkt. In het gebied Beregowo zijn Wanja (25) en zijn vrouw Virka (24) actief als zendeling.

Beregowo is een stadje in een arm gebied in het westen van Oekraïne. Samen mogen zij tot zegen zijn van de plaatselijke bevolking, maar zij ervaren ook tegenslag. Stefanie schrijft: “Er wordt wel gezegd: Waar de Heere Zijn kerk bouwt, bouwt de duivel zijn kapel ernaast. Helaas ervoeren Wanja en Virka dit de afgelopen 3 jaren, waar ze veel tegenslag kregen te verduren.”

Problemen
Om uiteenlopende redenen hebben ze schulden opgebouwd, medische problemen gehad en ook veel pech. De wens om zich als zendeling te kunnen inzetten is vurig, maar de problemen nopen tot andere keuzes. Problemen die ook voor een gezin in Nederland teveel zou kunnen worden. Het verhaal van deze jonge mensen spreekt ons aan. Het laat zien dat de onbalans tussen voorspoed en tegenslag een flinke wissel trekt op een gezin en de vicieuze cirkel dan maar moeilijk te doorbreken is. Het uitgebreide intrigerende verhaal van Wanja en Virka lees je hieronder.

Medische kosten, nieuw zeil en verlichting van schulden
Deze maand willen we ons inzetten om de lasten van Wanja en Virka wat te verlichten. Denk hierbij aan kosten om het plaatje uit zijn arm te halen (€160), 2 maanden loonderving (€450 per maand), studiekosten (€160) kosten voor cameratoezicht bij de vernielde kas (€320), nieuw zeil voor de kas (€420) of een stukje aflossing van schulden. De voorgenoemde kosten komen (excl. aflossing van schulden) op zo’n € 2.000. Een bedrag waarmee het gezin op diverse fronten weer een duwtje in de rug krijgt.

Wij vinden het mooi en waardevol om ons deze maand in te zetten en het gezin van Wanja en Virka onze betrokkenheid te tonen. Met 100 ‘steuntjes in de rug’ à €20 helpen we het gezin enorm! Doe je mee? Bid voor het gezin en wanneer mogelijk, doe een donatie! 

Meer informatie over de achtergrond bij deze doneeractie vindt u op de website van Stichting Hands & Feet.

Mededeling

Het Kerkelijk Bureau is vanaf 24 februari voor onbepaalde tijd gesloten op de vrijdagmorgen. U kunt onze kerkdiensten volgen via: https:// www.kerkomroep.nl en YouTube Vredeskerk Katwijk.

Jaarthema: "Christus bij u thuis"

Ons jaarthema is "Christus bij u thuis". We willen dit jaar met thema-avonden, thema-diensten en in de ochtenddiensten vaak op teruggrijpen.

Lees meer

©2024 Vredeskerk katwijk - Privacyverklaring - Cookieverklaring
Webontwikkeling: 2nd Chapter - Proclaimer