Welkom op de website van de
Vredeskerk Katwijk

Adres: Baljuwplein 1, 2225 BR Katwijk

Oekraïense diensten in de Vredeskerk

26 maart
Oekraïense diensten in de Vredeskerk

In Katwijk verblijft inmiddels een grote groep Oekraïense vluchtelingen. In het Heerenhuys in Katwijk aan den Rijn en bij diverse Katwijkers thuis of in het zomerhuis. Een deel daarvan had al contact met kerken hier.

Vorige week belde Jeanette Guijt (de moeder van 'onze' Dianne) mij met de vraag of onze kerk gebruikt kon worden voor wekelijkse diensten in de vroege avond. Bij Jeanette woont ook een Oekraïens gezin. Hoewel, de mannen zijn uiteraard nog in Oekraïne. 
Het moderamen stemde direct in met het verzoek. Dus de komende tijd is er 's avonds om 18:30 uur een dienst in het Oekraïens, geleid door de groep zelf. Het gaat om een groep Baptisten, dus de sfeer en de verkondiging sluit goed aan bij de Protestantse Kerk. Voorgangers van verschillende kerken in Katwijk zullen bemoedigende preken houden, maar wij als Nederlanders zijn te gast. 
Het is fijn dat onze koster Arjan hieraan ook zijn medewerking verleent en we zullen voor de komende tijd moeten kijken hoe we een en ander goed organiseren, maar we zijn eerst maar eens begonnen. Afgelopen zondag was de eerste, indrukwekkende bijeenkomst. Ondergetekende mocht het spits afbijten in de verkondiging. Wat toch wel het meest bijblijft is de mooie lofzang van alleen vrouwenstemmen. 

Ds. Jaap.
 

Mededeling

Het Kerkelijk Bureau is vanaf 24 februari voor onbepaalde tijd gesloten op de vrijdagmorgen. U kunt onze kerkdiensten volgen via: https:// www.kerkomroep.nl en YouTube Vredeskerk Katwijk.

Jaarthema: "Christus bij u thuis"

Ons jaarthema is "Christus bij u thuis". We willen dit jaar met thema-avonden, thema-diensten en in de ochtenddiensten vaak op teruggrijpen.

Lees meer

©2024 Vredeskerk katwijk - Privacyverklaring - Cookieverklaring
Webontwikkeling: 2nd Chapter - Proclaimer