Adres: Baljuwplein 1, 2225 BR Katwijk aan Zee

Nacht Zonder Dak - terugblik

26 juni

Vrijdag 21 juni zijn we met negen tieners van Rock Steady naar de ijsbaan in Valkenburg gegaan en hebben daar de nacht door gebracht in onze eigen gebouwde krotjes van karton.

We begonnen met een spel om de elf andere tieners te leren kennen. Daarna hebben we heerlijk gegeten. Twee medelanders uit Syrië hadden voor ons gekookt. Na het eten werd er door een medewerker van de stichting TEAR (tegen armoede) een presentatie van het project gegeven aan de hand van een film over twee dakloze jongeren in India.

In India leven meer mensen op straat dan dat er in de Verenigde Staten in totaal wonen. Een ander feit dat best binnen kwam was dat er veel meisjes van twaalf jaar al moeder zijn. Er volgde ook nog een gesprek met twee broers uit Syrië. Zij hebben er ongeveer zes jaar overgedaan om in Nederland te komen. Met foto’s van Syrië van vóór de oorlog kregen we een beeld van hoe mooi en welvarend land Syrië vóór 2011 was en wat deze jonge mannen allemaal hebben meegemaakt op hun reis naar Katwijk.

Rond negen uur begonnen we met het bouwen van de krotjes. Dit werd serieus aangepakt, met veel tape werden er van kartonnen dozen hele huizen gebouwd.  Bij het kampvuur hebben we nog nagepraat en toen viel de nacht. Deze is zeer verschillend beleefd. Er waren er die heerlijk geslapen hebben, maar toen door de dauw het karton zijn stevigheid verloor en er een aantal hutten instortten kwam er van slapen helemaal niets meer.

De doelstellingen van Nacht Zonder Dak zijn in ieder geval wel gehaald. Beleven wat voor zoveel jongeren wereldwijd een dagelijkse routine is en dat je van een nachtje doorgaan heel moe wordt. Doordat de jongeren gesponsord zijn hebben ze ook nog eens ruim 800 euro opgehaald.

Het was een bijzondere nacht…..

Met dank aan de geweldige tieners, Arie Ravensbergen.

Mededeling

Het Kerkelijk Bureau is op vrijdagochtend gesloten tot en met 30 augustus. In de periode van 15 juli t/m 3 augustus is het Kerkelijk Bureau ook op de dinsdagochtend gesloten. In deze weken kunt u alleen nog op de dinsdagavond terecht tussen 19.00 en 20.00 uur.

Jaarthema: "Een goed gesprek..."

We voeren vaak gesprekken, in de kerk en daarbuiten. Maar wanneer is iets een goed gesprek? Bij goede gesprekken gaat het in elk geval om ontmoetingen met tijd en aandacht. Het gaat over wat ons bezig houdt en bezielt. Een goed gesprek heeft ook altijd iets onvoorspelbaars. Je bent in gesprek met iemand anders en je weet nooit precies wat de ander denkt of voelt. Als je echt naar elkaar luistert, zou je gesprekspartner je nog wel eens kunnen verrassen of op nieuwe inzichten kunnen brengen.

Lees meer

©2019 Vredeskerk katwijk - Privacyverklaring - Cookieverklaring
Webontwikkeling: 2nd Chapter - Proclaimer