Welkom op de website van de
Vredeskerk Katwijk

Adres: Baljuwplein 1, 2225 BR Katwijk

Laatste nieuws over LA TULIPE – MIKONDO.

02 maart
 Laatste nieuws over LA TULIPE – MIKONDO.

De lessen in de cursus 2019-2020 zijn sinds half maart 2020 door de Corona-pandemie stil komen te liggen. De Congolese overheid bepaalt voor wie, wanneer en hoe die zou worden hervat. Dat werd uiteindelijk voor de hele school pas in oktober 2020 en dat kwam aarzelend op gang.

Er bleek namelijk zo weinig animo te zijn om naar school te komen! Dus moesten de kinderen worden opgespoord. Dan vraag je ze: Waarom kom je niet op school? Het kind antwoordt dan verlegen, schaamt zich voor zijn armoe. "Vader geeft me geen schoenen, geen uniform, geen schoolspullen".

Voor de ouders is de impact van Corona enorm voelbaar. Ze zien zich sinds de Corona geplaatst voor enorme problemen om hun gezin te onderhouden. Het probleem is vooral het zien rond te komen nu al het voedsel zo duur is geworden. En denken aan de kosten voor schoenen, schoolspullen en uniforms, zonder te weten of dat onderwijs nu echt wat oplevert, is nu niet hun hoogste prioriteit.

-En zo komt het dat de school kinderen mist, de grip verliest. Maar de school laat het er niet bij zitten en praten zoveel mogelijk met de ouders om tot een goede oplossing te komen en biedt de ouders ook een helpende hand. En uiteindelijk zijn de lokalen toch wel weer aardig vol. Maar nog niet zo vol als voor de Corona-pandemie.

-Wilt u de school helpen om weer alle kinderen naar school te krijgen, dan kunt u dit project steunen door een gift over te maken op: INGB0678865655 t.n.v. Diaconie Gereformeerde Kerk Katwijk aan Zee onder vermelding van Mikondo.

Mededeling

Het Kerkelijk Bureau is vanaf 24 februari voor onbepaalde tijd gesloten op de vrijdagmorgen. U kunt onze kerkdiensten volgen via: https:// www.kerkomroep.nl en YouTube Vredeskerk Katwijk.

Jaarthema: "Christus bij u thuis"

Ons jaarthema is "Christus bij u thuis". We willen dit jaar met thema-avonden, thema-diensten en in de ochtenddiensten vaak op teruggrijpen.

Lees meer

©2024 Vredeskerk katwijk - Privacyverklaring - Cookieverklaring
Webontwikkeling: 2nd Chapter - Proclaimer