Welkom op de website van de
Vredeskerk Katwijk

Adres: Baljuwplein 1, 2225 BR Katwijk

Kindernevendienst - spaarproject

08 september
Kindernevendienst  -  spaarproject

De kindernevendienst spaart nog even voor de stichting ´Kansarme Kinderen´ in Nederland. Vanaf 18 september gaat de collecte over naar een nieuw doel.

Elke week kunnen de kinderen geld/collectebonnen in het collectebusje stoppen, of u kunt de QR code in de hal van de kerk scannen. Stichting Kansarme Kinderen in Nederland is opgericht om kinderen in Nederland, die onder de armoede grens leven, ondersteuning en een fijner leven te bieden. 

Zij hebben net als ieder ander kind recht op een onbezorgde jeugd, met uitzicht op een kansrijke toekomst. Geen kind hoeft zich als buitenstaander of alleen te voelen. De stichting ziet het als hun missie, om door middel van hulp van andere welwillenden, de kinderen van Nederland deze kans te bieden middels gebruikmaking van deze Stichting.

Stichting Kansarme Kinderen in Nederland is opgericht in November 2014 om zoveel mogelijk gezinnen, die onder de armoedegrens leven, ondersteuning en een fijner leven aan te bieden. In Nederland leven ruim 421.000 kinderen onder de armoedegrens! Dat is ongeveer 1 op de 8 kinderen in Nederland.

Uit diverse onderzoeken blijkt dat opgroeien in armoede veel effecten kan hebben op kinderen. Deze kinderen maken zich zorgen of er wel geld is voor bijvoorbeeld eten. Omdat er aan het einde van de week of maand, wanneer het geld van hun ouders (bijna) op is, er geen warme maaltijd meer wordt gegeten maar dan komt het eten uit de voorraadkast of is er brood met eenzijdig beleg en gaan ze soms met honger naar bed. (bronnen: CBS, Nationale kinderombudsman).

Wij proberen regelmatig een stukje over deze stichting te schrijven in het KerkContact, om u zo op de hoogte te houden van onze spaaractie. Mocht u toch nog vragen hebben over het doel, dan kunt u ons altijd benaderen met vragen.

Wij hopen dat U en de kinderen ons willen helpen om aan het einde van deze spaaractie (augustus 2022) een mooi bedrag te doneren aan Stichting Kansarme Kinderen in Nederland.

Alvast hartelijk dank namens: Angenietha, Bianca, Diana, Evelyn, Gerco, Gineke, Jacqueline, Joan & Mascha, Jolanda, Laura, Lieke, Louise, Prisca en Rosalie.

Mededeling

Het Kerkelijk Bureau is vanaf 24 februari voor onbepaalde tijd gesloten op de vrijdagmorgen. U kunt onze kerkdiensten volgen via: https:// www.kerkomroep.nl en YouTube Vredeskerk Katwijk.

Jaarthema: "Christus bij u thuis"

Ons jaarthema is "Christus bij u thuis". We willen dit jaar met thema-avonden, thema-diensten en in de ochtenddiensten vaak op teruggrijpen.

Lees meer

©2024 Vredeskerk katwijk - Privacyverklaring - Cookieverklaring
Webontwikkeling: 2nd Chapter - Proclaimer