Welkom op de website van de
Vredeskerk Katwijk

Adres: Baljuwplein 1, 2225 BR Katwijk

Kerstengelen Vredeskerk 2022

18 oktober
Kerstengelen Vredeskerk 2022

Waarom dit project? Het is mooi om mensen die dit nodig hebben aandacht te geven. Het is goed om als gemeente naar elkaar om te zien op een heel bijzondere en tegelijkertijd praktische manier. Tijdens de adventsperiode willen we dit doen door voor elkaar kerstengel te zijn.

Wat doet een kerstengel?

Hij of zij bemoedigt iemand anders door elke week tijdens Advent een attentie langs te brengen. Bijvoorbeeld een kaartje, een verrassing aan de deur hangen, een tekening maken, een bemoedigende tekst door te geven, wat lekkers bakken, kortom alles wat een engel kan bedenken. Een engel werkt anoniem, maar u maakt zich wel bekend door aan de attentie een kaartje te hangen met de tekst: “van uw kerstengel uit de Vredeskerk”. Let er op, het gaat om het gebaar, en zeker niet om de hoeveelheid dure dingen.

Wie kan een kerstengel zijn?

Iedereen, jong, oud, groot of klein, alleen of als gezin kan zich aanmelden voor kerstengel.

Voor wie word je een kerstengel?

Iedereen komt in aanmerking: ouderen en jongeren, stille types en druktemakers, verdrietige en vrolijke mensen, mensen die kort ziek zijn en mensen die chronisch ziek zijn. Eigenlijk iedereen die wat extra aandacht nodig heeft. Er moet dus wel een goede reden voor zijn om aan een engel gekoppeld te worden, engelen komen tenslotte niet langs omdat het 'leuk' is voor iemand.

Wanneer krijg je bezoek van de kerstengel?

Iemand uit de gemeente meldt jou aan. Het is niet zo dat je automatisch bezoek krijgt als dat vorig jaar ook zo was. 

Aanmelden kan tot woensdag 23 november.

Dat geldt voor zowel kerstengel, als van de mensen, die aandacht nodig hebben. Graag met vermelding van adres en motivatie naar kerstengel@vredeskerkkatwijk.nl; Alle gegevens worden vertrouwelijk verwerkt en na afloop van het project vernietigd. De kerstengelen krijgen hun informatie per mail in week 48.

Jacoline Kuipers.

Mededeling

Het Kerkelijk Bureau is vanaf 24 februari voor onbepaalde tijd gesloten op de vrijdagmorgen. U kunt onze kerkdiensten volgen via: https:// www.kerkomroep.nl en YouTube Vredeskerk Katwijk.

Jaarthema: "Christus bij u thuis"

Ons jaarthema is "Christus bij u thuis". We willen dit jaar met thema-avonden, thema-diensten en in de ochtenddiensten vaak op teruggrijpen.

Lees meer

©2024 Vredeskerk katwijk - Privacyverklaring - Cookieverklaring
Webontwikkeling: 2nd Chapter - Proclaimer