Adres: Baljuwplein 1, 2225 BR Katwijk aan Zee

Intrede en bevestiging ds. Jaap van der Windt

30 juni
Intrede en bevestiging ds. Jaap van der Windt

Vanmorgen, zondag 30 juni 2019, heeft de intrededienst plaatsgevonden van ds. Jaap van der Windt. Ds. Cornelie Vreugdenhil heeft ds. Jaap van der Windt bevestigd als predikant van onze gemeente. Een nieuwe herder en leraar die voor langere tijd aan onze gemeente wordt verbonden. We danken dat God de weg zo geleid heeft dat we een nieuwe predikant mochten ontvangen. We heten ds. Jaap en zijn vrouw en kinderen van harte welkom in onze gemeente. We hopen dat ze zich snel thuis zullen voelen in Katwijk en in onze Vredeskerk-gemeente en dat ze ieder hun plekje snel zullen vinden!

Ds. Jaap van der Windt (1965) deed zijn theologiestudie in Utrecht. Hij studeerde af met twee hoofdvakken: Nieuwe Testament in Joodse context (Judaïca) en Dogmatiek. In zijn studietijd heeft hij ook twee keer een periode in Engeland doorgebracht. 

Hij werd op 19 november 1995 bevestigd in het ambt van predikant en begon in Rossum en Hurwenen, twee dorpjes aan de Waal bij Zaltbommel. Op 1 september 2002 is hij als predikant begonnen in Delfgauw. Van oorsprong een klein tuindersdorp dat behoorde bij Pijnacker. Per 8 juli 2012 werd hij als predikant verbonden aan de Gasthuiskerk in Bolsward.

Sinds september 2017 is ds. Jaap van der Windt ook spreker voor International Justice Mission, een organisatie die zich inzet voor het bevrijden van slaven.

 

Mededeling

Het Kerkelijk Bureau is op vrijdagochtend gesloten tot en met 30 augustus. In de periode van 15 juli t/m 3 augustus is het Kerkelijk Bureau ook op de dinsdagochtend gesloten. In deze weken kunt u alleen nog op de dinsdagavond terecht tussen 19.00 en 20.00 uur.

Jaarthema: "Een goed gesprek..."

We voeren vaak gesprekken, in de kerk en daarbuiten. Maar wanneer is iets een goed gesprek? Bij goede gesprekken gaat het in elk geval om ontmoetingen met tijd en aandacht. Het gaat over wat ons bezig houdt en bezielt. Een goed gesprek heeft ook altijd iets onvoorspelbaars. Je bent in gesprek met iemand anders en je weet nooit precies wat de ander denkt of voelt. Als je echt naar elkaar luistert, zou je gesprekspartner je nog wel eens kunnen verrassen of op nieuwe inzichten kunnen brengen.

Lees meer

©2019 Vredeskerk katwijk - Privacyverklaring - Cookieverklaring
Webontwikkeling: 2nd Chapter - Proclaimer