Adres: Baljuwplein 1, 2225 BR Katwijk aan Zee

Intrede en bevestiging ds. Jaap van der Windt

30 juni
Intrede en bevestiging ds. Jaap van der Windt

Vanmorgen, zondag 30 juni 2019, heeft de intrededienst plaatsgevonden van ds. Jaap van der Windt. Ds. Cornelie Vreugdenhil heeft ds. Jaap van der Windt bevestigd als predikant van onze gemeente. Een nieuwe herder en leraar die voor langere tijd aan onze gemeente wordt verbonden. We danken dat God de weg zo geleid heeft dat we een nieuwe predikant mochten ontvangen. We heten ds. Jaap en zijn vrouw en kinderen van harte welkom in onze gemeente. We hopen dat ze zich snel thuis zullen voelen in Katwijk en in onze Vredeskerk-gemeente en dat ze ieder hun plekje snel zullen vinden!

Ds. Jaap van der Windt (1965) deed zijn theologiestudie in Utrecht. Hij studeerde af met twee hoofdvakken: Nieuwe Testament in Joodse context (Judaïca) en Dogmatiek. In zijn studietijd heeft hij ook twee keer een periode in Engeland doorgebracht. 

Hij werd op 19 november 1995 bevestigd in het ambt van predikant en begon in Rossum en Hurwenen, twee dorpjes aan de Waal bij Zaltbommel. Op 1 september 2002 is hij als predikant begonnen in Delfgauw. Van oorsprong een klein tuindersdorp dat behoorde bij Pijnacker. Per 8 juli 2012 werd hij als predikant verbonden aan de Gasthuiskerk in Bolsward.

Sinds september 2017 is ds. Jaap van der Windt ook spreker voor International Justice Mission, een organisatie die zich inzet voor het bevrijden van slaven.

 

Mededeling

Het Kerkelijk Bureau is gesloten op vrijdagmorgen 25 oktober.

Jaarthema: "Een goed verhaal..."

Dat is het jaarthema van de Protestantse kerk dit seizoen. De kerk heeft een goed verhaal. De Bijbel staat vol getuigenissen van mensen die God hebben ontmoet in hun leven. De Heer vertelt prachtige verhalen, gelijkenissen, over de relatie van God met zijn schepping. Dit mogen wij doorvertellen aan onze kinderen, aan mensen om ons heen. Het is niet zomaar een verhaaltje. Het is de boodschap die redding brengt.

Lees meer

©2019 Vredeskerk katwijk - Privacyverklaring - Cookieverklaring
Webontwikkeling: 2nd Chapter - Proclaimer