Adres: Baljuwplein 1, 2225 BR Katwijk aan Zee

Geloofsopvoeding voor ouders van tieners

09 november
Geloofsopvoeding voor ouders van tieners

Op dinsdagavond 19 november willen we met elkaar nadenken over de geloofsopvoeding van onze tieners. De avond is voor de ouders van tieners en aankomende tieners. Het thema luidt: Met Falen en Opstaan.

Wanneer we worden gezegend met het krijgen van kinderen, hebben we goede verwachtingen en plannen om de kinderen een mooie jeugd te geven. Gaandeweg dit proces komen we er achter dat opvoeden soms best lastig kan zijn. Zeker als de kinderen in de puberleeftijd komen en andere keuzes maken. Soms bekruipt ons dan het gevoel van falen. Aan de hand van het verhaal van de ‘verloren zoon’ willen we hierover met elkaar in gesprek gaan. Ouders en opvoeders van tieners, maar ook als je kind nog niet zo oud, zijn van harte uitgenodigd om van elkaar te leren en om elkaar te bemoedigen.

Om aan te sluiten bij de vragen en knelpunten die bij u leven is er gelegenheid om via de mail of app deze vragen aan mij door te geven.  Tel. 06-80139360 - email: jeugdwerker@vredeskerkkatwijk.nl 

Vragen als, hoe voer ik het geloofsgesprek met mijn tiener, welke boekjes zijn daar geschikt voor en welke Bijbelvertaling is geschikt om met tieners te gebruiken heb ik reeds gekregen. Ik zie uit naar uw inbreng.

Hartelijke groet, Cornelie Vreugdenhil en Arie Ravensbergen. 

Op de website van de PKN verscheen onlangs het artikel "Geloofsopvoeding als estafette", geschreven door de scriba Ds. René de Reuver. Warm aanbevolen.

 

Jaarthema: "Een goed verhaal..."

Dat is het jaarthema van de Protestantse kerk dit seizoen. De kerk heeft een goed verhaal. De Bijbel staat vol getuigenissen van mensen die God hebben ontmoet in hun leven. De Heer vertelt prachtige verhalen, gelijkenissen, over de relatie van God met zijn schepping. Dit mogen wij doorvertellen aan onze kinderen, aan mensen om ons heen. Het is niet zomaar een verhaaltje. Het is de boodschap die redding brengt.

Lees meer

©2020 Vredeskerk katwijk - Privacyverklaring - Cookieverklaring
Webontwikkeling: 2nd Chapter - Proclaimer