Welkom op de website van de
Vredeskerk Katwijk

Adres: Baljuwplein 1, 2225 BR Katwijk

Feestelijk jubileum Rob van Efferink

08 september
Feestelijk jubileum Rob van Efferink

Afgelopen vrijdagavond werd het 50-jarig jubileum gevierd van Rob van Efferink als organist van de Gereformeerde Kerk in Katwijk aan Zee. Gedurende al die jaren begeleidde hij de gemeentezang op het orgel en soms op de piano.

In de Vredeskerk met vele genodigden en belangstellenden speelde Rob op het Bätzorgel ‘Toccata in G minor’ van Knevel. Daarna vertelde hij, in samenspraak met zijn dochter Annemarie, over dit beroemde orgel in de Vredeskerk en de andere Bätzorgels. Rob sprak vol enthousiasme over de vele historische orgels in Europa die hij had mogen bespelen. De aanwezigen konden tot slot genieten van een opname van Rob waarin hij het Vater-Müllerorgel (voor de kenners de aristocraat onder de orgels) bespeelt in de Oude Kerk in Amsterdam.

Aan het einde van de avond werd de jubilaris verrast met de toekenning van een koninklijke onderscheiding en een toespraak van de burgemeester. Hij memoreerde aan al Rob’s muzikale activiteiten in de kerk en bij de diverse koren en muzikale evenementen daarbuiten. Onder het genot van een hapje en een drankje mocht Rob daarna alle hartelijke felicitaties in ontvangst nemen. 

Namens het College van Kerkrentmeesters, Jenny Molenaar

Mededeling

Het kerkelijk bureau is geopend op dinsdagmorgen van 09.00 – 11.00 uur, op dinsdagavond van 19.00 – 20.00 uur en op vrijdagochtend van 10.00 – 11.00 uur (met uitzondering van de maanden juni, juli en augustus). U kunt onze kerkdiensten volgen via: https:// www.kerkomroep.nl en YouTube Vredeskerk Katwijk.

Jaarthema: "Christus bij u thuis"

Ons jaarthema is "Christus bij u thuis". We willen dit jaar met thema-avonden, thema-diensten en in de ochtenddiensten vaak op teruggrijpen.

Lees meer

©2024 Vredeskerk katwijk - Privacyverklaring - Cookieverklaring
Webontwikkeling: 2nd Chapter - Proclaimer