Adres: Baljuwplein 1, 2225 BR Katwijk aan Zee

Extra (3e) collecte 21 oktober t.b.v.. Sulawesi

12 oktober

Niemand is de natuurramp en haar gevolgen voor Sulawesi en omgeving voorbijgegaan. Om de eerste (nood)hulp mogelijk te maken wil de diaconie een extra (3e) collecte houden speciaal hiervoor.

Sulawesi is hard getroffen door de aardbeving met een vloedgolf en modderstroom er achteraan. Wat een slachtoffers zijn er gevallen en wat worden er nog vermist! Hier in ons eigen land kunnen we alles volgen in afgrijzen, verbazing, ongeloof of welke emotie ook. Naast de tot nu 1200 levens die zijn verloren, de gewonden en vermisten is er ook zoveel materiële nood. Ruim 50.000 mensen ontheemd en tot 1,5 miljoen mensen getroffen en veel gebieden zijn nog niet toegankelijk.

De hulporganisaties achter Giro 555 zijn zelf, of via lokale partners, in het gebied aanwezig. Zij bieden directe noodhulp, zoals onderdak, voedsel, tenten, dekens, hygiëne-pakketten, medische zorg en drinkwater! Daarnaast richten ze zich ook op het zoeken naar slachtoffers en het beschermen van kinderen. Het is dan ook essentieel om hulpgoederen snel naar het ramgebied te brengen!

Ook wij, als gemeente, willen ons steentje bijdragen. Dit willen wij doen op zondag 21 oktober in de vorm van een extra collecte. Laten wij geven om de slachtoffers van Sulawesi te helpen aan de eerste levensbehoeften! We kunnen en mogen deze medemensen niet laten vallen. Neem hen op in uw gebed en geef uw gift om deze slachtoffers te steunen!

Van harte aanbevolen, uw Diaconie.

Mededeling

Het Kerkelijk Bureau is gesloten op de vrijdagochtend vanaf 24 mei tot/met augustus 2019. U kunt natuurlijk wel terecht op de dinsdag.

Jaarthema: "Een goed gesprek..."

We voeren vaak gesprekken, in de kerk en daarbuiten. Maar wanneer is iets een goed gesprek? Bij goede gesprekken gaat het in elk geval om ontmoetingen met tijd en aandacht. Het gaat over wat ons bezig houdt en bezielt. Een goed gesprek heeft ook altijd iets onvoorspelbaars. Je bent in gesprek met iemand anders en je weet nooit precies wat de ander denkt of voelt. Als je echt naar elkaar luistert, zou je gesprekspartner je nog wel eens kunnen verrassen of op nieuwe inzichten kunnen brengen.

Lees meer

©2019 Vredeskerk katwijk - Privacyverklaring - Cookieverklaring
Webontwikkeling: 2nd Chapter BV - Proclaimer