Welkom op de website van de
Vredeskerk Katwijk

Adres: Baljuwplein 1, 2225 BR Katwijk

Detachering ds. C.K. Koekkoek

31 maart

Beste broeders en zusters van de Vredeskerk en Open Hof kerk. In de afgelopen weken hebben de kerkenraad van de Vredeskerk en het kerkbestuur van de Open Hof met elkaar gesproken over de mogelijke inzet van ds. Karel Koekkoek in de gemeente van Katwijk aan Zee. Directe aanleiding daarvoor is het aanstaande vertrek van ds. Cornelie Vreugdenhil-Mijnarends.

Zij heeft in december 2019 bekend gemaakt dat ze een beroep uit Leerdam heeft aangenomen alwaar ze met ingang van aanstaande juni aan het werk zal gaan. Voor de Vredeskerk breekt er een periode aan waarin een beroepingscommissie aan het werk zal gaan met het zoeken en hopelijk ook vinden van een geschikte opvolger. Ondertussen gaat het werk in de kerk natuurlijk door en daarom is vanuit de Vredeskerk aan ds. Karel Koekkoek en het kerkbestuur van de Open Hof een verzoek tot detachering gedaan. Is het mogelijk dat ds. Karel Koekkoek gedurende de vacante periode een deel van de taken van ds. Vreugdenhil-Mijnarends overneemt? Deze vraag is door zowel door ds. Karel Koekkoek als het kerkbestuur van de Open Hof positief beantwoord. Per 1 juni zal ds. Koekkoek voor de duur van een jaar veertig procent van zijn werktijd voor de Vredeskerk werkzaam zijn. Een belangrijke referentie bij deze beslissing is de ervaring van enkele jaren geleden, waarbij de predikant en beide kerken meerdere jaren op basis van detachering hebben samengewerkt. Het is in die periode bij beide kerken goed gelukt om ondanks de niet volledige pastorale bezetting het kerkenwerk goed voort te zetten en het is onze hoop en verwachting dat dit opnieuw goed zal lukken.

Met vriendelijke groet,

De kerkenraad van de Vredeskerk en het kerkbestuur van de Open Hof

Mededeling

Het Kerkelijk Bureau is vanaf 24 februari voor onbepaalde tijd gesloten op de vrijdagmorgen. U kunt onze kerkdiensten volgen via: https:// www.kerkomroep.nl en YouTube Vredeskerk Katwijk.

Jaarthema: "Christus bij u thuis"

Ons jaarthema is "Christus bij u thuis". We willen dit jaar met thema-avonden, thema-diensten en in de ochtenddiensten vaak op teruggrijpen.

Lees meer

©2024 Vredeskerk katwijk - Privacyverklaring - Cookieverklaring
Webontwikkeling: 2nd Chapter - Proclaimer