Welkom op de website van de
Vredeskerk Katwijk

Adres: Baljuwplein 1, 2225 BR Katwijk

Aanstellen Kerkelijk Werker in de vacaturetijd

18 januari
Aanstellen Kerkelijk Werker in de vacaturetijd

Zoals u weet is ds. Koekkoek niet meer als ambulant predikant aan onze gemeente verbonden. Daarom is de kerkenraad op zoek gegaan naar een andere invulling voor het pastoraal bezoekwerk in onze gemeente gedurende de vacaturetijd.

Omdat we hopen dat het beroepingswerk dit jaar gaat leiden tot het aantrekken van een nieuwe predikant, hebben we het over een tijdelijke oplossing. Daarom leek het ons goed om eerst te kijken wie we zelf in huis hebben. Dat ds. Koekkoek zo dichtbij woonde, was natuurlijk een voordeel. Iemand van verder weg, tijdelijk, heeft weinig tijd en om relaties op te bouwen en vertrouwd te worden met onze gemeente. Iemand uit ons eigen midden ontmoet veel meer mensen in de wandelgangen. De kerkenraad wil dan ook per 1 februari Dianne Ouwehand-Guijt aanstellen als kerkelijk werker in onze gemeente. Zij is lid van onze gemeente en inmiddels actief als leider in de Tienerdienst. Zij trad in december in het huwelijk met Maurice Ouwehand.

U kunt Dianne kennen van haar stage die zij liep bij ds. Vreugdenhil in 2017-2018. Inmiddels is zij bevoegd geestelijk verzorger en werkt zij als leraar Godsdienst op Pieter Groen. Wij denken met het aanstellen van Dianne Ouwehand een goede invulling gevonden te hebben voor het pastorale werk in de vacaturetijd.

Het gaat er dan zo uitzien:

-Ds. Jaap van der Windt is predikant voor de hele gemeente. (Er zijn dus even geen wijken meer.) Hij is beschikbaar voor iedereen, maar er zal een accent liggen op incidentenpastoraat: overlijden, huwelijk(problemen), ziekte, geboortes etc.

-Dianne Ouwehand gaat pastoraal bezoekwerk doen in de hele gemeente, met een duidelijk accent op het ouderenbezoekwerk. Haar aanstelling is voor 8 uur in de week en we hopen Dianne op 6 februari te mogen bevestigen in deze bediening.

Gemeenteleden kunnen bezwaar maken tegen deze benoeming.

Het moderamen

Mededeling

Het Kerkelijk Bureau is vanaf 24 februari voor onbepaalde tijd gesloten op de vrijdagmorgen. U kunt onze kerkdiensten volgen via: https:// www.kerkomroep.nl en YouTube Vredeskerk Katwijk.

Jaarthema: "Christus bij u thuis"

Ons jaarthema is "Christus bij u thuis". We willen dit jaar met thema-avonden, thema-diensten en in de ochtenddiensten vaak op teruggrijpen.

Lees meer

©2024 Vredeskerk katwijk - Privacyverklaring - Cookieverklaring
Webontwikkeling: 2nd Chapter - Proclaimer