Adres: Baljuwplein 1, 2225 BR Katwijk aan Zee

Aangepaste (Digi) kerkdiensten

17 maart
Aangepaste (Digi) kerkdiensten

Net als vorige week houden we komende zondagen om 10.00 uur een kerkdienst. We waren afgelopen zondag inclusief kerkenraad, beamerteam, organist en koster met elf mensen in de kerk, maar heel veel mensen hebben live of later de dienst gevolgd.

In plaats van de geplande doopdienst was er zondag een aangepaste dienst die door velen thuis mee is gekeken en beluisterd. De kerkomroep kon het aantal aanvragen niet helemaal aan, waardoor bij sommigen de beeldverbinding helaas niet lukte. We hoorden ook mooie berichten van mensen die samen geluisterd hebben en met de gespreksvragen over de dienst hebben nagepraat. Het was wat onwerkelijk, zo’n lege kerk en toch voelde het op geen moment eenzaam. Door Gods Geest voelden we ons echt verbonden met de gemeente. Het was ontroerend om te beseffen dat het ‘Onze Vader’ in zoveel huiskamers meegebeden is. 

Natuurlijk waren er ook veel alternatieven: ds. De Reuver vanuit Utrecht, ds. Ron van der Spoel op Groot Nieuwsradio, RTV Katwijk etc. Maar voor de verbondenheid is het goed om toch ook zelf een dienst in deze vorm te houden. Dan pakken we weer gemakkelijker de draad op als de diensten weer gehouden kunnen worden en je hoort ook de berichten van de gemeente, je bidt voor onze zieken.

We weten ook niet hoelang deze periode duurt. In de zomer missen we wel vaker diensten, maar dit is anders. Maar toch biedt deze periode ook kansen.

Voor zondag 22 maart is er opnieuw een ‘digi-dienst’, ditmaal onder leiding van ds. Jaap van der Windt. Te volgen via www.kerkomroep.nl en volgens rooster: RTV Katwijk.

Mededeling

Gewijzigde openingstijden Kerkelijk Bureau. De openingstijden van het Kerkelijk Bureau zijn per heden enigszins gewijzigd. In verband met de coronamaatregelen willen wij fysiek contact zoveel als mogelijk beperken. Derhalve is besloten om de momenten dat het Kerkelijk Bureau geopend is te beperken tot max. 1 uur. Dit betekent de volgende openingstijden: dinsdagochtend: 09.00 - 10.00 uur; dinsdagavond: 19.00 - 20.00 uur; vrijdagochtend: 10.00 - 11.00 uur. Buiten de openingstijden kunt u het Kerkelijk Bureau bereiken via kerkelijkbureau@vredeskerkkatwijk.nl.

Jaarthema: "Een goed verhaal..."

Dat is het jaarthema van de Protestantse kerk dit seizoen. De kerk heeft een goed verhaal. De Bijbel staat vol getuigenissen van mensen die God hebben ontmoet in hun leven. De Heer vertelt prachtige verhalen, gelijkenissen, over de relatie van God met zijn schepping. Dit mogen wij doorvertellen aan onze kinderen, aan mensen om ons heen. Het is niet zomaar een verhaaltje. Het is de boodschap die redding brengt.

Lees meer

©2020 Vredeskerk katwijk - Privacyverklaring - Cookieverklaring
Webontwikkeling: 2nd Chapter - Proclaimer