Welkom op de website van de
Vredeskerk Katwijk

Adres: Baljuwplein 1, 2225 BR Katwijk

Jeugd

Kindernevendienst 2022 - 2023

Kindernevendienst 2022 - 2023

Elke zondag hebben wij kindernevendienst in de zalen van de Vredeskerk. We beginnen gezellig in de kerk en na het kindermoment, vertrekken we naar onze eigen ruimtes. Tijdens de KND hebben we wat lekkers, krijgen ze wat te drinken en vertellen wij ze een verhaal uit de bijbel. Wij doen dit momenteel nog voor groep 1 en 2 uit de Bijbel Basic van het Nederlands Bijbel Genootschap. Naast het verhaal willen we spelletjes doen of knutsels maken wat samenhangt met het thema zodat de kinderen een visueel beeld hebben van het verhaal.

          

Met de oudste groep gebruiken wij On Track waar wij de kinderen de Bijbel als boek willen laten zien en hoe je hem kunt gebruiken. We hopen de kinderen op deze manier te leren wat waar in de bijbel staat en wat je er in het dagelijkse leven aan kunt hebben. Dit zijn hele waardevolle gesprekken!

Wij doen dit met een groep enthousiaste vertellers (m/v) en we verdelen de groep in 3 sub groepen.

Groep 1 is 4-6 jaar Bijbel Basic
Groep 2 is 7-9 jaar Bijbel Basic
Groep 3 is 10-11 jaar On Track

Naast de zondagen, hebben we 2 x per jaar een groot project wat we met de kinderen behandelen. Dit is met Pasen en met Kerst. Vaak willen wij onze ervaring dan delen met de gemeente door middel van presentatie. Zo weten (groot) ouders ook waar wij de kinderen in mee nemen.

De huidige groep vertellers is met 12 personen, wat betekent 1 x per 4 weken. Wij zouden het heel fijn vinden om uitbreiding van onze vertellers te krijgen.

Wij en de kinderen hebben jullie ❤️ nodig. Willen jullie meer weten, je aanmelden als verteller of eens mee kijken bij de voorbereidingen en meelopen, laat het ons dan vooral weten. Het maakt niet uit hoe oud je bent, of je man of vrouw bent, wat wij vragen is het verlangen om Gods woord bekend te maken aan de kinderen op een eenvoudige manier. Toneelstukjes, cabaret het mag allemaal maar gewoon vertellen en dan een kleurplaat is ook goed. Het is vaak de afwisseling die de kinderen het fijnst vinden.

©2023 Vredeskerk katwijk - Privacyverklaring - Cookieverklaring
Webontwikkeling: 2nd Chapter - Proclaimer