Welkom op de website van de
Vredeskerk Katwijk

Adres: Baljuwplein 1, 2225 BR Katwijk

André van Vliet in Zomerserie Vredeskerk

16 augustus

Op dinsdag 16 augustus a.s., aanvang 20.15 u., vindt in de Vredeskerk, Baljuwplein 1 te Katwijk aan Zee het een na laatste zomerconcert plaats. De zeer bekende musicus van radio en T.V. , André van Vliet, zal dan achter de klavieren van het Bätzorgel plaats nemen. De entree bedraagt 7,50 euro , terwijl jongeren t/m 14 jaar vrij toegang hebben. Tevens is er na afloop gelegenheid koffie te drinken en Cd's aan te schaffen. Vele bezoekers genieten voluit, nu ook in de kerkruimte de verrichtingen van de organist op een videoscherm zijn te volgen!

De musicus André van Vliet, woonachtig te Polsbroek, bekend van Nederland Zingt, zal deze avond een uitgekiend programma spelen , waarvan de toehoorders geen spijt zullen krijgen. Natuurlijk gaat het bij muziek om goed spel, de juiste instelling, is het je dag enz. Uiteraard gaat het bij de luisteraar om de goede instelling om te genieten. Na afloop kunt u met de concertgever van gedachten wisselen in de grote nieuwe zaal Aquamarijn, zodat u uw opmerkingen bij hem kwijt kunt.

Op 9-jarige leeftijd begeleidde van Vliet al kerkdiensten in zijn woonplaats. Hij studeerde bij Herman van Vliet en later op het Utrechts Conservatorium bij Nico van den Hooven, welke studie hij met succes afrondde door middel van een eindexamen orgelspel. Al tijdens zijn studie breidden zijn muzikale activiteiten zich uit en gaf hij concerten met koren of als solist. Zo waren er tournees naar Duitsland, Canada en Amerika. Vanaf 1988 heeft van Vliet de muzikale leiding over een aantal koren.  “Oriolus” te Maarn , Cantate te Woudenberg en het beroemde koor Vox Jubilans uit Waddinxveen.

Ook als pianist geniet André van Vliet zeer grote bekendheid. Zo werkt hij regelmatig mee om koren te begeleiden bij CD opnamen. Bovendien is hij als componist bekend:  b.v.  3 Cantates o.a.” In mensen een welbehagen”.

Als organist is hij wekelijks verbonden aan de PKN kerk te Polsbroek.

Het programma kent verscheidene belangwekkende werken. Dit zal voor van Vliet een kolfje naar zijn hand(en)  zijn! En dan tenslotte een uitsmijter van een koraal namelijk “Merck toch hoe sterk“ van Cor Kee waarna samenzang! Dit klinkt – mede door orgel-en de goede akoestiek-als een klok !
Het totale programma luidt: 1.Koraalspel H.v.Vliet 2.Beroemde Toccata, adagio , fuga in C van Bach 3. Koraal “Es ist das Heil uns kommen her” 4. Prelude –fuga-variation C.Franck 5. Het spannende muziekstuk “Wie schön leuchtet der Morgenstern van Reimann.”

U, jij bent van harte welkom op dinsdag 16 augustus, 20.15uur in de Vredeskerk Katwijk aan Zee

Bätzcommissie Vredeskerk

Informatie

Wanneer:
dinsdag 16 augustus 2022
om 20:15 uur


Locatie: Vredeskerk

« terug naar de kalender

©2022 Vredeskerk katwijk - Privacyverklaring - Cookieverklaring
Webontwikkeling: 2nd Chapter - Proclaimer