Adres: Baljuwplein 1, 2225 BR Katwijk aan Zee

Zomerserie orgelconcerten - Minne Veldman

16 juli
Zomerserie orgelconcerten - Minne Veldman

De zomerserie dinsdagavondconcerten 2019 wordt deze keer geopend op dinsdag 16 juli a.s. , om 20.15u., door Minne Veldman in de Vredeskerk Baljuwplein 1 te Katwijk aan Zee. Het Bätzorgel uit 1765 wordt wekelijks bespeeld door bekende musici uit het land. De programma’s vermelden bekende toegankelijke orgelwerken, zodat het publiek optimaal kan genieten. De toegang bedraagt 7,50 euro, terwijl jongeren t/m/ 14 jaar vrij toegang hebben. Na afloop is er gelegenheid onder genot van koffie na te praten. Parkeren Boulevardgarage en/of Tramstraat. Op een beeldscherm zijn de verrichtingen te volgen!

Minne ontving zijn opleiding aan het Conservatorium in Zwolle, waar hij hoofdvak orgel studeerde. Hij geeft regelmatig orgelconcerten in alle delen van het land en ook daarbuiten.

Van zijn orgelspel verschenen reeds 10 solo-cd’s, opgenomen in Harlingen, Bolsward en Kampen, Hasselt en Amersfoort. Op internet staan een groot aantal video’s van zijn orgelspel. Ook is hij tweemaal prijswinnaar van een orgelconcours. Dit jaar viert hij zijn 25 jarig jubileum als organist.

Als organist is hij verbonden aan de Rehobothkerk te Urk. Tevens is hij als dirigent werkzaam bij een aantal koren. Deze job geeft hem tevens de inspiratie te componeren voor koor. Van zijn hand zijn ook diverse orgelbewerkingen verschenen.

Het programma is geheel samengesteld met werken uit de verschillende stijlperioden, die opvoeren naar een muzikale climax.

Dit programma luidt: 1.Scheepje onder Jezus hoede J.Zwart 2. Concerto d-moll BWV 596 J.S.Bach  ( 5 delen) 3. Korraal J.L.Krebs 4. Introduction/passacaglia J. Rheinberger 5. Pastorale  C.Franck 6. Marche en Cantabilé L.Lefébure-Wely 7. Festive Toccata D.Bédard 8, Fantasie-toccatine Ps. 105 , waarna 2 coupletten samenzang.

De Bätzcommissie nodigt u van harte uit dit concert op dinsdag 16 juli mee te maken!

Bätzcommissie Vredeskerk

Informatie

Wanneer:
dinsdag 16 juli 2019
om 20:15 uur


Locatie: Vredeskerk

« terug naar de kalender

©2019 Vredeskerk katwijk - Privacyverklaring - Cookieverklaring
Webontwikkeling: 2nd Chapter - Proclaimer