Adres: Baljuwplein 1, 2225 BR Katwijk aan Zee

Israelreis oktober 2017

12 oktober

Donderdag 12 oktober vertrekken we met 41 deelnemers, waarvan de meesten uit Katwijk, naar Jordanië en Israël. We gaan een boeiende reis beleven en bezoeken weer veel plaatsen waar zich Bijbelse gebeurtenissen hebben afgespeeld. In Jordanië gaan we overnachten in de woestijn in het gebied dat vroeger Edom heette. Ook trekken we door Moab, waar Ruth vandaan kwam. Op de berg Nebo zien we uit over het beloofde land op de plek waar Mozes dat ook deed. Daarna reizen we 8 dagen door Israël. We gaan o.a. bomen planten in een bos van het Joods Nationaal Fonds en we bezoeken een recente nieuwe opgraving op de plaats waar David tegen Goliath vocht. Ook hebben we ontmoetingen met joodse inwoners van het land. We hopen op een mooie en inspirerende reis. Op 23 oktober hopen we weer veilig thuis te komen.

DAGPROGRAMMA

Bestemming : Jordanië en Israël
Reisleiding : Dhr. C.G. Kant, Katwijk
Vertrekdatum : 12 oktober 2017 Retourdatum: 23 oktober 2017
Reisduur : 12 dagen

BIJBELSE OASE Deze afwisselende rondreis naar Jordanië en Israël zit vol eeuwenoude cultuur, Bijbelse historie en gevarieerd natuurschoon. Met bezoeken aan Bijbelse plaatsen zoals Jeruzalem, Tiberias en de berg Nebo komt de geschiedenis als het ware opnieuw tot leven. Een absoluut hoogtepunt is het bezoek aan de in de rotsen verscholen stad Petra uit de tijd van de Nabateeën! Maar ook een jeeptour door de woestijn van Wadi Rum is een belevenis. Drijven in de Dode Zee, genieten van de stilte op het meer van Galilea, de kleurrijke soukhs… Ga mee en ervaar het allemaal tijdens deze boeiende reis!

OVERNACHTINGEN
Wadi Rum 1 nacht Captain’s Camp
Petra 2 nachten Petra Palace Hotel
Madaba 1 nacht Grand Hotel Madaba
Tiberias 1 nacht Golan Hotel
Ariel 1 nacht Eshel Hashomron Hotel
Jeruzalem 5 nachten Caesar Hotel

DAGPROGRAMMA
Dag 1, do 12/10: Amsterdam-Amman
U vliegt van Amsterdam, met een overstap in Wenen, naar Amman. Transfer naar Wadi Rum waar u in een tentenkamp onder de sterrenhemel overnacht.

Dag 2, vr 13/10: Wadi Rum
Wadi Rum is een van de mooiste woestijnlandschappen van Jordanië met massieve bergen en rozerode zandvlakten. Ooit het toneel voor de zijderoute-karavanen op weg naar de Rode Zee havens. Jeeps staan klaar voor een spectaculaire tocht door de woestijn van ca. 1½ uur. Ook maakt u een ritje op het schip van de woestijn, de kameel. Aansluitend luncht u bij de bedoeïenen. Via Klein Petra rijdt u naar Petra.

Dag 3, za 14/10: Rotsstad Petra
Deze hele dag is gewijd aan Petra. De rozerode stad uitgehouwen in de rotsen, verandert van kleur met het zonlicht. Onvergetelijk is het moment waarop u tussen de grillige bergwanden de imposante schatkamer ontwaart! U ziet hier talrijke graffaçades, tombes en tempels uit de tijd van de Nabateeën.

Dag 4, zo 15/10: Koningsweg naar Madaba
Over de spectaculaire Koningsweg rijdt u naar het noorden. Onderweg zal de gids u vermaken met de vele verhalen van deze oude weg benut door kooplieden, legers en pelgrims. U bezoekt de bronnen van Mozes. Daarna brengt de weg u naar de berg Nebo waar Mozes uitkeek over het Beloofde Land en het monument van de koperen slang te zien is. Ook naar Betanië, de doopplaats van Johannes de Doper in de rivier Jordaan. Hier kunt u een zondagsviering houden. Tenslotte naar de Dode Zee, het laagste punt op aarde. Drijven op het zoute water is een sensatie! Overnachting in Madaba.

Dag 5, ma 16/10: Grensovergang - Jordaanvallei - Tiberias
Via de Sheik Hussein Bridge reist u naar Israël. Door de Jordaanvallei reist u naar Tiberias. U bezoekt in Kafarnaüm de synagoge en het huis van Petrus. De namiddag is vrij te besteden in Tiberias.

Dag 6, di 17/10: Karmel - Atlit - Ariel
U verlaat Tiberias en maakt een ontspannende boottocht op het meer van Galilea. Dan naar het klooster Muhraqa op de berg Karmel vanwaar u prachtig over de vlakte van Jizreël kunt kijken. In Haifa bezoekt u het Atlit detentiekamp. Dan door naar Ariel op de Westbank.              's Avonds gaat u naar de Bijbeltuin en bekijkt u o.a. de replica van de Tabernakel (met lichtshow).

Dag 7, wo 18/10: Dagtocht Samaria - Jeruzalem
Vandaag verkent u een deel van de Westbank. De tocht begint in Shiloh waar de tabernakel 369 jaar gestaan heeft, nadat het volk Israël deze veertig jaar door de woestijn heeft meegesjouwd. Dan naar de nederzetting Elon More gesticht nabij Sichem waar Abraham zich vestigde. Ook bezoekt u de Tura winery in Rechelem waar u wijn kunt proeven en de lunch gebruikt. Aan het einde van de dag aankomst in Jeruzalem.

Dag 8, do 19/10:Jeruzalem
De dag begint op de Olijfberg. Vandaar wandelt u via de kapel Dominus Flevit naar de tuin van Getsemane waar Jezus mediteerde en werd verraden. Dan gaat het naar de Klaagmuur om een deel van de Bar Mitswa viering bij te wonen. Dan naar de zuidelijke muur voor een bezoek aan de opgravingen bij het Davidson Center. 's Middags vrije tijd.

Dag 9, vr 20/10: Anne Frank Memorial - boom planten - Vallei van Elah. U brengt een bezoek aan het door het Joods Nationaal Fonds aangelegde Anne Frank Memorial Park. Ook plant u samen een boom in het bos bij Tzora. Voorts naar de Vallei van Elah waar het beroemde verhaal van David en Goliath zich afspeelde. U bezoekt de opgravingen van Khirbet Qeiyafa in het Terebintendal. Deze archeologische vondst vormt het bewijs van het rijk van koning David.

Dag 10, za 21/10: Jeruzalem
's Morgens woont u een deel van de viering bij in de Hurva Synagoge. Aansluitend naar de Graftuin voor een eigen viering. De rest van de dag is vrij. Indien gewenst kunt u een wandeling op de muren van de Oude Stad maken en Jeruzalem vanuit een heel ander perspectief bekijken (kosten circa € 5,- p.p.).

Dag 11, zo 22/10: Jeruzalem
Allereerst naar de Armeense St. James kerk. Voorts bezoekt u het Burnt House en de Heilig Grafkerk. 's Middags is er een keuze: Bezoek aan Yadvashem of vrije tijd.

Dag 12, ma 23/10: Terugreis
Als de tijd het toelaat (dit hangt af van de vliegtijden), gaat u 's morgens naar hulporganisatie Hineni van Benjamin Philips. Transfer naar de luchthaven van Tel Aviv en terugvlucht naar Amsterdam, met een onderweg een overstap.

Informatie

Wanneer:
van donderdag 12 oktober tot maandag 23 oktober 2017

« terug naar de kalender

©2019 Vredeskerk katwijk - Privacyverklaring - Cookieverklaring
Webontwikkeling: 2nd Chapter BV - Proclaimer