Welkom op de website van de
Vredeskerk Katwijk

Adres: Baljuwplein 1, 2225 BR Katwijk

Vincent de Vries in Zomerserie Vredeskerk

09 augustus

Concertbelevenissen zijn vaak een persoonlijke ervaring. Zo ook een orgelconcert. Maar niet uitgesloten is dat je ook met anderen kunt nagenieten in persoonlijke gesprekken over je ervaringen! Maar wie naar een concert van Doctor of Music Vincent de Vries gaat--- deze titel behaald aan de University of Texas in Austin, krijgt in elk geval geen knollen voor citroenen.

U kunt zo'n concert meemaken, gegeven op het prachtige Bätzorgel( 1765)van de Vredeskerk Baljuwplein1, te Katwijk aan Zee. Via beelden op de muur kunt u de verrichtingen aan de klavieren zien. Op dinsdag 9 augustus a.s., aanvang 20.15 uur is het weer zo ver. De entree bedraagt 7,50  euro, terwijl jongeren t/m 14 jaar vrije toegang hebben. Na het concert kunt u de concertgever ontmoeten onder de koffie.

U kunt parkeren op het plein of Garage Boulevard en/of Tramstraat op 4 minuten lopen! Op het Koninklijk Conservatorium viel zijn passie voor de toetsen op.Hij werd begeleid door de voornaamste leraren piano en orgel. Op twaalfjarige leeftijd nam Theo Bruins , concertpianist en pedagoog hem onder zijn hoede. Naast hoofdvak piano dan maar ook gelijktijdig hoofdvak orgel bij Wim van Beek. Op het Haags Edith Stein-concours , met als jury-voorzitter Daniel Wayenberg won hij in 1985 de eerste prijs. In mei 1993 kreeg hij de hoogste cijfers bij zijn examen -uitvoerend musicus.

Later ging hij naar Amerika  vervolgde zijn studie bij de Bowling Green  State University in de staat Ohio bij Jerome  Rose voor de titel Master of Music. Weer later studeerde hij voor de titel Doctor of Music,zoals gemeld. Vervolgens is hij in 2010 benoemd tot Professor of Piano aan de Yousei University in Seoul in Zuid-Korea.

In de afgelopen jaren gaf Vincent talrijke concerten op belangwekkende orgels in ons land. In september 89 maakte hij al zijn eerste CD, waarna er nog talloze CD ’s zijn verschenen  .Tenslotte is hij ook onderscheiden door de Société Académique te Parijs met de zilveren médaille. Kortom een musicus pur sang.   Het programma luidt: J.Zwart Ps.33  2. Koraal “Hilf Herr Jesu “ Homilius 3. G.Fr.Händel Concerto II ( 4 delen) 4. Sigfrid Karg-Elert -Alla Bach/ Alla Händel 5. Van Thomas: Prière 6. Bonset : Variaties thema Purcell 7. Léfébure-Wély -Mars 8. Bélier : Toccata 9. F.Asma “Boven de sterren en slot : “Een vaste burcht is onze God “, waarna 2 coupletten samenzang.

U komt toch ook ? Tot ziens op dinsdag 9 augustus! 

Bätzcommissie Vredeskerk

Informatie

Wanneer:
dinsdag 9 augustus 2022
om 20:15 uur


Locatie: Vredeskerk

« terug naar de kalender

©2022 Vredeskerk katwijk - Privacyverklaring - Cookieverklaring
Webontwikkeling: 2nd Chapter - Proclaimer